Η OPPO παρουσιάζει νέα συσκευή υγείας, νέο chipset για ήχο και AR γυαλιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ετήσιο event τεχνολογίας, OPPO INNO DAY 2022, που μεταδόθηκε μέσω live streaming. Έχοντας ως σύνθημα «Empowering a Better Future», η OPPO παρουσίασε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τις προοπτικές ενίσχυσης των τεσσάρων Έξυπνων Πρωτοβουλιών της σε Ψυχαγωγία, Παραγωγικότητα, Υγεία και Εκπαίδευση, με στόχο να προσφέρει μεγαλύτερη καινοτομία για το κοινό καλό και να χτίσει ένα μέλλον, περισσότερο συμπεριληπτικό και θετικό για όλους.

oppo-ohealth-h1-2.jpg

Απολαύστε τη ζωή… «έξυπνα» με τα OHealth H1, MariSilicon Y και Air Glass 2

Στο πλαίσιο των τεσσάρων Έξυπνων Πρωτοβουλιών της, η OPPO έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους στην ανάπτυξη έξυπνων τεχνολογιών υγείας. Όχι μόνο ίδρυσε το OPPO Health Lab το 2021 με στόχο την πρόληψη και την υιοθέτηση ενός υγιούς lifestyle από τους χρήστες, αλλά φέτος προχώρησε στη δημιουργία ξεχωριστού brand με το όνομα OHealth.

oppo-ohealth-h1-1.jpg

Κατά τη διάρκεια του INNO DAY 2022 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του πρώτου προϊόντος της σειράς OHealth της OPPO, και συγκεκριμένα του OHealth H1, για την παρακολούθησης της οικογενειακής υγείας. Συνδυάζοντας 6 λειτουργίες καταγραφής δεδομένων υγείας σε μια συσκευή, το OHealth H1 μετρά τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, τους καρδιακούς παλμούς και τη θερμοκρασία του σώματος, λειτουργεί ως ηλεκτροκαρδιογράφημα, ενώ διαθέτει μηχανισμό ακρόασης καρδιάς και πνευμόνων, αλλά και καταγραφής του ύπνου. Αξιοποιώντας αισθητήρες υψηλής ακριβείας και πρωτοποριακούς αλγορίθμους υγείας, το OHealth H1 υπόσχεται να συνεισφέρει στην καλύτερη φροντίδα όλης της οικογένειας. Σε αντίθεση με τον σχεδιασμό των παραδοσιακών ιατρικών εξοπλισμών, πρόκειται για μια εξαιρετικά ελαφριά συσκευή βάρους μόλις 95 γραμμαρίων, με καλαίσθητες στρογγυλεμένες γωνίες και οβάλ σχήμα. Αυτό καθιστά εύκολη τη μεταφορά του OHealth H1 βοηθώντας τους χρήστες να ενσωματώσουν τακτικές ιατρικές μετρήσεις στην καθημερινότητά τους. 

oppo-ohealth-h1.jpg

 

Με το OHealth H1 η OPPO φιλοδοξεί να χτίσει γέφυρα για την καλύτερη φροντίδα της υγείας, προσφέροντας έξυπνες, επαγγελματικές και λειτουργικές ιατρικές λύσεις σε χρήστες, νοσοκομεία και κλινικές.

oppo-marisilicon-y.jpgΣε συνέχεια του πρώτου, σχεδιασμένου από την ίδια, NPU συστήματος απεικόνισης, MariSilicon X, η OPPO αποκάλυψε στο πλαίσιο της εκδήλωσης το δεύτερο μέλος της… οικογένειας MariSilicon, το ολοκαίνουριο MariSilicon Y Bluetooth audio SoC. Το MariSilicon Y, από τα πρώτα Bluetooth SoC που αξιοποιούν την πλέον προηγμένη τεχνολογία επεξεργασίας N6RF, εισάγει ένα πρωτοποριακό Pro Bluetooth Pack που αυξάνει το εύρος ζώνης του Bluetooth κατά 50% σε σύγκριση με τα αντίστοιχα υψηλών προδιαγραφών Bluetooth SoCs της αγοράς. Διαθέτοντας αποκλειστική URLC codec τεχνολογία και ενσωματωμένο NPU υπολογιστικής ισχύος ως και 590 GOPS, το MariSilicon Y μπορεί να μεταδώσει υψηλής ποιότητας ήχους στην ανεπανάληπτη συχνότητα των 24-bit/192kHz μέσω Bluetooth για πρώτη φορά στα χρονικά. Με αυτόν τον τρόπο παρέχει στους χρήστες όλα τα οφέλη της ασύρματης σύνδεσης με ποιότητα ήχου ενσύρματης, επεκτείνοντας τις δυνατότητες μιας εμβυθιστικής ακροαματικής εμπειρίας. Ενισχύοντας τα ασύρματα Bluetooth earbuds ή τα headphones τους με το MariSilicon Y οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν κορυφαίας ποιότητας ψηφιακό ήχο. 

oppo-air-glass-2.jpg

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η OPPO παρουσίασε επίσης το τελευταίο της μοντέλο γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας, OPPO Air Glass 2. Με βάρος μόλις 38 γραμμαρίων τα OPPO Air Glass 2 διαθέτουν πολύ ελαφρύ, αλλά στιβαρό, σχεδιασμό που περιλαμβάνει τον πρώτο παγκοσμίως φακό με SRG διαθλαστικό κυματοδηγό, ανεπτυγμένο από την OPPO. Οι φακοί αυτοί θα υποστηρίζουν τη διόρθωση και περαιτέρω προσαρμογή της όρασης, με αποτέλεσμα σχεδόν να μην ξεχωρίζουν από τα κοινά γυαλιά. Τα OPPO Air Glass 2 θα μπορούν να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις, μετάφραση σε πραγματικό χρόνο, να παρέχουν πλοήγηση βάσει τοποθεσίας, να μετατρέπουν φωνές σε μηνύματα για ανθρώπους με προβλήματα ακοής και πολλές ακόμη έξυπνες εμπειρίες. Στόχος είναι τα νέα γυαλιά να παρουσιάσουν το σύνολο των δυνατοτήτων αλληλεπίδρασης ανθρώπου-μηχανής και να επιδείξουν την τεχνολογική δυναμική των τεσσάρων Έξυπνων Πρωτοβουλιών της εταιρείας.

Loading