RED

Η RED αποχωρεί από τον χώρο των smartphones και ο ιδρυτής της βγαίνει στη σύνταξη

Για να πετύχει κανείς στον χώρο των smartphones δεν αρκεί μόνο να έχει καλή διάθεση, ιδέες και χρήμα. Είναι μια βιομηχανία λεπτών ισορροπιών και πολλών παραμέτρων που κρίνουν αν ένα προϊόν θα πετύχει ή όχι, και πολλές φορές αρκεί μόνο ένας παράγοντας να πάει στραβά για να καταρρεύσει ένα project.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της RED, μια εταιρεία που έχει γράψει ιστορία στον χώρο του κινηματογράφου για τις καινοτόμες κάμερες της, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει ουσιαστικά ούτε το πρώτο βήμα στον χώρο των smartphones. Σήμερα έβαλε τέλος οριστικά στην παραγωγή smartphones, ανακοινώνοντας ότι ακυρώνει τα σχέδια της για ένα δεύτερο smartphone και παράλληλα ότι ο ιδρυτής της, κ. Jim Jannard, αποχωρεί από τη θέση του σε ηλικία 70 ετών για λόγους υγείας.

Όσοι παρακολουθήσατε την πορεία της τα τελευταία δύο χρόνια, θα θυμόσαστε το πολύ φιλόδοξο RED Hydrogen One, το smartphone με την ολογραφική οθόνη, την κατασκευή από τιτάνιο ή αλουμίνιο και τα high-end τεχνικά χαρακτηριστικά (για το 2017). Η εταιρεία δεινοπάθησε για να το φέρει στην αγορά, λόγω συνεχών καθυστερήσεων στην παραγωγή, με αποτέλεσμα να θεωρείται “περυσινής” τεχνολογίας όταν έφτασε τελικά στα χέρια των αγοραστών. Στην πράξη αποδείχτηκε ότι δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο και τα περισσότερα reviews στάθηκαν στην έλλειψη ξεκάθαρου σχεδίου.

Όπως και να ‘χει, η RED θα συνεχίζει να παρέχει υποστήριξη σε όσους αγόρασαν το Hydrogen One, αλλά ξεχνάμε οριστικά την πιθανότητα δημιουργίας του Hydrogen Two.

[RED]

Loading