up_icon
Android Smartphones RED

RED Hydrogen One: Hands-on φωτογραφίες και πολλές πληροφορίες για το φιλόδοξο αρθρωτό smartphone με την ολογραφική οθόνη

20 Μαΐου 2018 Christos Elpidis

RED Hydrogen One: Hands-on φωτογραφίες και πολλές πληροφορίες για το φιλόδοξο αρθρωτό smartphone με την ολογραφική οθόνη

Πριν από μερικές ημέρες, η RED ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την κυκλοφορία του περίφημου Hydrogen One τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο, έτσι ώστε να έχει τον χρόνο για βελτιώσεις. Αρκετοί έσπευσαν να κατηγορήσουν την εταιρεία ότι θα το πάει από αναβολή σε αναβολή, διότι είναι υπερβολικά φιλόδοξο το project της για ολογραφική οθόνη και modules, αλλά η καλύτερη απάντηση ήρθε μόλις χτες με την παρουσίαση της συσκευής σε κλειστό κύκλο στα γραφεία της.

Εκεί παρευρέθηκε μία από τις κορυφαίες ιστοσελίδες τεχνολογίας, το The Verge, απ' όπου έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε ορισμένες λεπτομέρειες για το RED Hydrogen One, καθώς και να δούμε πραγματικές hands-on φωτογραφίες του.

Όπως αναφέρει ο απεσταλμένος τους, το πρωτότυπο έχει μεγαλύτερο μέγεθος από το iPhone 8 Plus, ο σχεδιασμός είναι εντελώς industrial με κατασκευή από αλουμίνιο ή τιτάνιο και διαθέτει υποδοχή USB Type-C, ηχεία stereo και υποδοχή για ακουστικά 3.5mm. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πτυχώσεις στο πλάι για να είναι ευκολότερη η χρήση του με ένα χέρι (το κρατάς πιο σταθερό) και το power button στη δεξιά πλευρά κρύβει από κάτω του τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η RED στάθηκε ιδιαίτερα στο σύστημα της κάμερας, το οποίο χαρακτήρισε ως το πραγματικό "όπλο" της συσκευής, και επιβεβαίωσε ότι σκοπέυει να κυκλοφορήσει module με αισθητήρα μεγέθους DSLR που θα υποστηρίζει φακούς των Fuji, Canon, Nikon, Leica κ.ά. Η σύνδεση των modules στην κατασκευή θα γίνεται από τα χαρακτηριστικά pins στο κάτω μέρος του Hydrogen One.

Δυστυχώς, όμως, το The Verge δεν δημοσίευσε φωτογραφίες που να μας δείχνουν την "4-view" ολογραφική οθόνη. Αναφέρουν ότι η τεχνολογία είναι πολύ μπροστά σε σύγκριση με αυτά που είχαμε δει στα 3D smartphones των προηγούμενων ετών και λειτουργεί τόσο σε landscape, όσο και σε portrait mode, χωρίς να σπάζει το ολογραφικό εφέ κατά την μετακίνηση ή περιστροφή της συσκευής. Ακόμη, σε ένα demo συνομιλίας έμειναν πραγματικά εντυπωσιασμένοι βλέποντας το πρόσωπο να σχηματίζεται σε ολόγραμμα σε πραγματικό χρόνο.

Ο ιδρυτής της RED, Jim Jannard, εξήγησε ότι έχουν τοποθετήσει ένα ειδικό υπόστρωμα κάτω από την οθόνη LCD που έχει τη δυνατότητα να ανακατευθύνει το φως σε πολλαπλές οδούς και σε συνδυασμό με έναν αλγόριθμο που εισάγει στην εξίσωση τις λήψεις από την διπλή εμπρόσθια κάμερα δημιουργείται το "4-view" εφέ.

Ακόμη, η RED εργάζεται επάνω στη δημιουργία ενός Virtual Surround Sound εφέ κατά τη διάρκεια λήψης video, αλλά δεν αποκάλυψε περισσότερα στην παρούσα φάση.

Το αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, παρά την απαγορευτική τιμή του.

[via]

Christos Elpidis

Το ταξίδι ξεκίνησε από έναν Atari ST 520 στα '80s για μια μακρά περίοδο καψίματος στο gaming με το Kick Off 2 (αν είχε eSports τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος...) και τα κλασικά adventures. Μετά ήρθαν τα PCs, το Internet, τα MP3s, τα Mac, τα κινητά, τα smartphones και όλα τα μαραφέτια που ορίζουν την καθημερινότητα μας σήμερα.

Για όλα αυτά τα λέμε τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από το Techgear.gr! Θα με βρείτε σε Twitter, Instagram και φυσικά στη Darkpony Digital!

ΣΧΟΛΙΑ
techgear_icon