RED

RED Hydrogen One: Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες για το smartphone με την ολογραφική οθόνη

Μετά από συνεχόμενες αναβολές και καθυστερήσεις, το πρωτοποριακό RED Hydrogen One μπαίνει στο τελικό στάδιο για να κυκλοφορήσει επιτέλους τουλάχιστον στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον ιδρυτή της RED, Jim Jannard, οι καθυστερήσεις αυτές οφείλονται στο γεγονός ότι η εταιρεία είναι εντελώς νέα στον χώρο των smartphones, αλλά θέλει να προσφέρει κάτι πραγματικά πρωτοποριακό διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την πολύ υψηλή ποιότητα των προϊόντων της RED.

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν στο RED Hydrogen One και γνωρίζουμε σχεδόν τα πάντα για οτιδήποτε το αφορά από το hands-on που πραγματοποίησε η ιστοσελίδα The Verge σε πρωτότυπο μοντέλο στα γραφεία της RED. Παρόλα αυτά, ο Jim Jannard εξακολουθεί να τονίζει ότι η "4V" ολογραφική οθόνη δεν περιγράφεται με λόγια, όπως επίσης και η κάμερα που έχει τη δυνατότητα λήψης σε 2D, 3D και στο νέο H4V format της εταιρείας για την 4-view ολογραφική οθόνη.

Επιπλέον, αυτή τη φορά έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τις πρώτες επίσημες εικόνες του RED Hydrogen One, όπως τις δημοσίευσε ο Jim Jannard στο forum H4Vuser.net. Είναι εμφανής η ιδιαίτερη industrial κατασκευή του, με τα pin connectors στο κάτω μέρος της πλάτης για σύνδεση εξωτερικών modules όπως τα Moto Mods.

Advertisements

Δεν γνωρίζουμε αν έχει αλλάξει κάτι σε σύγκριση με το πρωτότυπο μοντέλο που είδαμε τον περασμένο Μάιο, αλλά θα σας υπενθυμίσουμε τι είχε ειπωθεί τότε:

Το πρωτότυπο έχει μεγαλύτερο μέγεθος από το iPhone 8 Plus, ο σχεδιασμός είναι εντελώς industrial με κατασκευή από αλουμίνιο ή τιτάνιο και διαθέτει υποδοχή USB Type-C, ηχεία stereo και υποδοχή για ακουστικά 3.5mm. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πτυχώσεις στο πλάι για να είναι ευκολότερη η χρήση του με ένα χέρι (το κρατάς πιο σταθερό) και το power button στη δεξιά πλευρά κρύβει από κάτω του τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η RED στάθηκε ιδιαίτερα στο σύστημα της κάμερας, το οποίο χαρακτήρισε ως το πραγματικό "όπλο" της συσκευής, και επιβεβαίωσε ότι σκοπέυει να κυκλοφορήσει module με αισθητήρα μεγέθους DSLR που θα υποστηρίζει φακούς των Fuji, Canon, Nikon, Leica κ.ά. Η σύνδεση των modules στην κατασκευή θα γίνεται από τα χαρακτηριστικά pins στο κάτω μέρος του Hydrogen One.

Δυστυχώς, όμως, το The Verge δεν δημοσίευσε φωτογραφίες που να μας δείχνουν την "4-view" ολογραφική οθόνη. Αναφέρουν ότι η τεχνολογία είναι πολύ μπροστά σε σύγκριση με αυτά που είχαμε δει στα 3D smartphones των προηγούμενων ετών και λειτουργεί τόσο σε landscape, όσο και σε portrait mode, χωρίς να σπάζει το ολογραφικό εφέ κατά την μετακίνηση ή περιστροφή της συσκευής. Ακόμη, σε ένα demo συνομιλίας έμειναν πραγματικά εντυπωσιασμένοι βλέποντας το πρόσωπο να σχηματίζεται σε ολόγραμμα σε πραγματικό χρόνο.

Ο ιδρυτής της RED, Jim Jannard, εξήγησε ότι έχουν τοποθετήσει ένα ειδικό υπόστρωμα κάτω από την οθόνη LCD που έχει τη δυνατότητα να ανακατευθύνει το φως σε πολλαπλές οδούς και σε συνδυασμό με έναν αλγόριθμο που εισάγει στην εξίσωση τις λήψεις από την διπλή εμπρόσθια κάμερα δημιουργείται το "4-view" εφέ.

Ακόμη, η RED εργάζεται επάνω στη δημιουργία ενός Virtual Surround Sound εφέ κατά τη διάρκεια λήψης video, αλλά δεν αποκάλυψε περισσότερα στην παρούσα φάση.

Το RED Hydrogen One αναμένεται με οθόνη 5.7'' QHD (2560 x 1440) 4-view, επεξεργαστή 64bit octa-core Qualcomm Snapdragon 835, επεξεργαστή γραφικών Adreno 540 GPU, dualSIM, υποδοχή microSD, υποδοχή USB Type-C, υποδοχή 3.5mm για ακουστικά και μπαταρία 4500mAh.

Όσοι προπαραγγείλουν μέχρι τις 31 Αυγούστου θα το παραλάβουν στις 9 Οκτωβρίου. Η επίσημη διάθεση του ξεκινά στις 2 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ από τις Verizon, AT&T και Telcel σε τιμές $1295 για την Black Edition από αλουμίνιο και $1595 για την Premium Edition από τιτάνιο.

This slideshow requires JavaScript.

Loading