Η IBM ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει τη Red Hat έναντι $34 δισ.!

Τα τελευταία χρόνια δύσκολα ακούμε ειδήσεις που να αφορούν την IBM και ταυτόχρονα να ενδιαφέρουν γενικότερα το κοινό, αλλά η σημερινή είναι σαφέστατα άξια αναφοράς. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της Red Hat (ασχολείται με την ανάπτυξη open source λογισμικού) έναντι $34 δισ. (!) με σκοπό να επεκτείνει τις δραστηριότητες της ως πάροχος υπηρεσιών cloud για επιχειρήσεις.

Η Red Hat αυτοπροσδιορίζεται ως ηγέτης στην παροχή open source λογισμικού και υπηρεσιών για επιχειρήσεις, με έμφαση σε cloud computing και Linux servers. Το 2012 έγινε η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που παρέχει open source λογισμικό και ταυτόχρονα κατάφερε να σημειώσει τζίρο ύψους $1 δισ.

Σύμφωνα με την IBM, η προσθήκη της Red Hat θα βοηθήσει σημαντικά στη μεταφορά των διεργασιών πολλών ακόμη επιχειρήσεων στο online κομμάτι, ενώ τονίζει ότι το υπάρχον σύστημα των ιδιωτικών cloud servers δυσκολεύει αρκετά τη μεταβίβαση και την ασφάλια των δεδομένων από σύστημα σε σύστημα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η IBM στην ιστορία της, με στόχο να καταφέρει να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες cloud υπηρεσίες των Microsoft και Amazon.

[via]

Loading