ID NOW: Το testing kit της Abbott δίνει διάγνωση για τον κορωνοϊό μέσα σε 5-15 λεπτά

Οι εξελίξεις στους διαγνωστικούς ελέγχους είναι ραγδαίες και πλέον η Abbott είναι σε θέση να προσφέρει “απάντηση” στον εξεταζόμενο για το αν έχει προσβληθεί ή όχι από τον κορωνοϊό μέσα σε 5 έως 15 λεπτά. Η εταιρεία έλαβε έγκριση από τη FDA στις ΗΠΑ και ετοιμάζεται πλέον να λανσάρει την φορητή συσκευή ID NOW.

Η τελευταία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε γραφείο γιατρού, νοσοκομείου ή ιατρικού κέντρου και προσφέρει διάγνωση χωρίς να απαιτείται περαιτέρω εργαστηριακός έλεγχος των δειγμάτων. Εάν το δείγμα είναι θετικό, τότε η σχετική επιβεβαίωση μπορεί να εμφανιστεί μέσα σε μόλις 5 λεπτά, ενώ για οριστικό αρνητικό αποτέλεσμα θα χρειαστεί να περάσουν 13-15 λεπτά. Το δείγμα λαμβάνεται με μπατονέτα από τη μύτη ή τον λαιμό του ασθενούς και εισέρχεται απευθείας στη συσκευή.

Σύμφωνα με την Abbott, με τη βοήθεια των συσκευών ID NOW θα μπορούν να πραγματοποιηθούν άμεσα περισσότεροι από 50.000 έλεγχοι ημερησίως, επομένως, μην εκπλαγείτε αν δείτε μια δραματική εκτόξευση στον αριθμό των κρουσμάτων ειδικά στις ΗΠΑ που ήδη έχουν περάσει στην πρώτη θέση παγκοσμίως.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν θα αποσταλούν συσκευές ID NOW και στην Ευρώπη.

[via]

Loading