To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δέχεται επίθεση από hackers!

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έπεσε πρόσφατα θύμα σοβαρότατης επίθεσης από hackers, η οποία ενδεχομένως να έχει οδηγήσει στη διάρρευση εμπιστευτικών εθνικών οικονομικών δεδομένων!

Σύμφωνα με δημοσίευμα των "New York Times" η επίθεση δεν έγινε εν μία νυκτί, αλλά σταδιακά σε διάστημα αρκετών μηνών. Πρόκειται μάλιστα για μια τόσο σοβαρή επίθεση, που η Παγκόσμια Τράπεζα διέκοψε κάθε σύνδεση των συστημάτων της με εκείνα του ΔΝΤ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως τι ακριβώς δεδομένα έχουν διαρρεύσει, αλλά ως γνωστόν το ΔΝΤ διατηρούσε εμπιστευτικά κυβερνητικά δεδομένα για την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και φυσικά τη χώρα μας! Φήμες θέλουν μάλιστα το ΔΝΤ να είχε ενημερώσει το προσωπικό του για πιθανή επίθεση και να του είχε ζητήσει να είναι σε εγρήγορση.

Η επίθεση δε φαίνεται να σχετίζεται ούτε με την πρόσφατη επίθεση της RSA Security αλλά ούτε και με τη σύλληψη του Dominique Strauss-Kahn. Αν και δε γνωρίζουμε ακριβώς από που προήλθε η επίθεση, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg οι ενδείξεις φανερώνουν μια εθνική κυβέρνηση, η οποία ίσως είναι και η Κίνα.

Όπως φαίνεται, κανένας μεγάλος Οργανισμός δεν είναι τελικά άτρωτος και οι επιθέσεις από τους hackers παίρνουν και δίνουν...

Loading