Instagram: Δοκιμές για Reposts και Gifts για τους δημιουργούς περιεχομένου

Η ομάδα ανάπτυξης του Instagram επιβεβαίωσε ότι εργάζεται επάνω σε δύο νέες λειτουργίες που ενδεχομένως θα δούμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες στην δημοφιλή πλατφόρμα.

Η πρώτη από αυτές είναι η δυνατότητα πραγματοποίησης repost για τις αναρτήσεις και τα Reels άλλων χρηστών. Το εντόπισε ο γνωστός αναλυτής Matt Navarrra και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο του Instagram στην ιστοσελίδα TechCrunch.

Μέχρι στιγμής, ο πιο κοινός τρόπος για να επαναδημοσιεύσεις αναρτήσεις άλλων χρηστών είναι να τα προσθέσεις σε κάποιο από τα Stories σου που «λήγουν» μετά από 24 ώρες. Με το επερχόμενο Repost θα μπορείς να πραγματοποιήσεις αναδημοσίευση απευθείας στο feed σου για να το βλέπουν οι followers χωρίς χρονικό περιορισμό, όπως δηλαδή γίνεται σε Twitter και TikTok.

Από τα screenshots που δημοσίευσε ο Matt Navarra φαίνεται πως η επιλογή η Repost θα προστεθεί κάτω από το μενού Share, αλλά θα περιμένουμε την τελική υλοποίηση της λειτουργίας για να δούμε πως θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Η δεύτερη λειτουργία αφορά τους δημιουργούς περιεχομένου και είναι ουσιαστικά ακόμα μία απόπειρα της Meta να τους ανοίξει νέο κανάλι εσόδων, προκειμένου να τους δελεάσει να παραμείνουν ενεργοί στην δική της πλατφόρμα. Πρόκειται για το Gifts που έφερε στο προσκήνιο τον περασμένο Ιούλιο ο developer Alessandro Paluzzi, και απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε θα είναι ένα είδος φιλοδωρήματος που θα μπορεί να αφήνει ο follower εάν θέλει να στηρίξει τον creator.

Αμφότερες οι νέες λειτουργίες βρίσκονται σε στάδιο δοκιμών και δεν αποκλείεται να αλλάξουν κάποια πράγματα μέχρι να τις δούμε επίσημα στο Instagram.

Loading