Instagram: Νέα εργαλεία για εφήβους και για καλύτερο γονικό έλεγχο

Στον απόηχο των οκτώ πρόσφατων καταγγελιών πως οι πλατφόρμες της είναι επιβλαβείς για τους έφηβους χρήστες, η Meta προχωρά στην ανακοίνωση της προσθήκης περισσότερων εργαλείων γονικού ελέγχου και ψηφιακής ευεξίας (digital well-being) στην πλατφόρμα του Instagram.

Η εταιρεία ευελπιστεί ότι οι γονείς θα μπορούν πλέον να ελέγχουν με καλύτερο τρόπο την κατανάλωση περιεχομένου από τα έφηβα παιδιά τους στο Instagram και φυσικά ποντάρει στην εφαρμογή τους για να αποφύγει αρνητικές εξελίξεις στις τρέχουσες δικαστικές διαμάχες.

instagram-new-parental-tools-1.jpg

Στα νέα εργαλεία συμπεριλαμβάνονται τα εξής:

  • Οι γονείς μπορούν να στέλνουν προσκλήσεις στους εφήβους για να ενεργοποιηθούν τα εργαλεία γονικού ελέγχου. Μέχρι πρότινος ήταν στο χέρι των εφήβων να προσκαλέσουν τους γονείς τους.
  • Οι γονείς μπορούν να βλέπουν επιπλέον πληροφορίες για τους λογαριασμούς και τις αναρτήσεις που έχουν αναφέρει ως κακόβουλους οι έφηβοι. Σε περίπτωση που ένας έφηβος προχωρήσει σε αναφορά λογαριασμού ή κάποιας ανάρτησης, οι γονείς θα ενημερώνονται αυτόματα για τον λόγους που τον/την οδήγησαν σε αυτήν την ενέργεια.
  • Οι γονείς θα μπορούν να προγραμματίζουν τον χρόνο χρήσης του Instagram και να θέτουν σαφή όρια.
  • Οι λογαριασμοί των έφηβων χρηστών θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις από το Instagram που θα τους παροτρύνουν να παρακολουθήσουν άλλα θέματα, σε περίπτωση που ο αλγόριθμος αντιληφθεί πως επιμένουν μόνο στο ίδιο θέμα στην ενότητα Explore.
  • Το Instagram θα υπενθυμίζει στους έφηβους χρήστες να ενεργοποιήσουν την λειτουργία Take a Break, έτσι ώστε να κάνουν ένα διάλειμμα από την χρήση της υπηρεσίας.
instagram-new-parental-tools-2.jpg

[Meta]

Loading