Instagram: Νέα λειτουργία κατά των υβριστικών μηνυμάτων

Ένα νέο χαρακτηριστικό λανσάρει το Instagram που θα αποτρέπει τους χρήστες να βλέπουν υβριστικά μηνύματα, φιλτράροντας λέξεις, φράσεις και emojis στην εφαρμογή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, πέραν του φίλτρου για υβριστικά μηνύματα, θα είναι σχεδόν ακατόρθωτο για τους μπλοκαρισμένους χρήστες να επικοινωνήσουν εκ νέου, ακόμα και μέσω νέων λογαριασμών, με όσους προέβησαν στον αποκλεισμό τους.

Με αυτήν του την προσπάθεια, το Instagram επιχειρεί να εξαλείψει το φαινόμενο της ρητορικής μίσους και τις προσβολές που διατυπώνονται στην πλατφόρμα του.

Το συγκεκριμένο φίλτρο θα το βρεις στις ρυθμίσεις απορρήτου του Instagram και μπορείς να επιλέξεις ποιες λέξεις, φράσεις και emojis επιθυμείς να μπλοκαριστούν. Είναι στη δική σου ευχέρεια να αποφασίσεις αν τα «προσβλητικά» μηνύματα, τα οποία θα μεταφέρονται σε έναν ξεχωριστό φάκελο, θα διαγράφονται ή όχι.

Η Instagram ανέφερε ότι το νέο «προστατευτικό» χαρακτηριστικό που εντάσσει στην πλατφόρμα της θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένες χώρες τις επόμενες εβδομάδες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[Instagram]

Loading