Instagram: Βάζει τέλος στις αυτόνομες εφαρμογές Boomerang και Hyperlapse

Οι περικοπές συνεχίζονται από τη Meta, η οποία προχωρά αθόρυβα σήμερα στο «κόψιμο» και των αυτόνομων εφαρμογών Boomerang και Hyperlapse. Η κίνηση είναι απόλυτα λογική από τη στιγμή που τα δύο εφέ έχουν προστεθεί στην κύρια εφαρμογή του Instagram εδώ και πολύ καιρό.

Για την ακρίβεια, οι δύο εφαρμογές δεν υπάρχουν πλέον στα συστήματα αναζήτησης των καταστημάτων εφαρμογών App Store και Google Play, αλλά όποιος έχει το απευθείας link της καταχώρησης τους μπορεί να δει την ξεχωριστή σελίδα τους σε αυτά. Παρόλα αυτά, δεν είναι εφικτή η εγκατάσταση των δύο εφαρμογών στις συσκευές και πλέον μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από όσους τις έχουν ήδη εγκατεστημένες στις συσκευές τους.

Η αλήθεια είναι ότι ο περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί τα δύο εφέ απευθείας από την κύρια εφαρμογή του Instagram, αλλά υπάρχουν και αυτοί που βρίσκουν πολύ πιο χρήσιμο να δημιουργούν ξεχωριστά τα Boomerang και τα Hyperlapse σε άλλη εφαρμογή και στη συνέχεια να τα δημοσιεύουν στο Instagram.

Η υποστήριξη, όμως, πολλών εφαρμογών δεν είναι και ό,τι καλύτερο, ειδικά από τη στιγμή που ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, έχει παραδεχτεί πως η ομάδα ανάπτυξης δεν είναι και τόσο πολυπληθής. Η λογική λέει ότι σύντομα θα αποχαιρετίσουν επίσης τα IGTV και Layout.

Loading