Η Intel παρουσιάζει και επίσημα τη νέα γενιά επεξεργαστών Ivy Bridge

intel

H Intel ανακοίνωσε και επίσημα την νέα σειρά επεξεργαστών Ivy Bridge με την αρχιτεκτονική των 22-nanometer προσφέροντας για αρχή δεκατρείς quad-core επεξεργαστές σε παραλλαγές των Core i5 και i7 με κύριο στόχο τους επιτραπέζιους υπολογιστές και τα μεγάλα notebooks. Οι επεξεργαστές dual-core και χαμηλότερης κατανάλωσης ULV αναμένονται αργότερα την Άνοιξη.

Η εταιρεία σημειώνει ότι οι Ivy Bridge έχουν περίπου 20 τοις εκατό καλύτερη απόδοση και 20 τοις εκατό λιγότερη κατανάλωση σε σχέση με τους  τωρινούς Sandy Bridge κάτι που επιτυγχάνεται εν μέρει χάριν στην μετάβαση σε 3D transistors που επιτρέπει έναν μοναδικό συνδυασμό επιδόσεων και ενεργειακής απόδοσης. Σημαντική βελτίωση, επίσης, παρατηρείται στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών HD2500 και HD4000 αφού η τελευταία μπορεί και χειρίζεται άνετα αναλύσεις 4K και παιχνίδια τελευταίας γενιάς με ικανοποιητική λεπτομέρεια. Τέλος, οι Ivy Bridge είναι η πρώτη αρχιτεκτονική της Intel που υποστηρίζει εγγενώς το πρότυπο USB 3.0 για μεγαλύτερες ταχύτητες και δεν απαιτεί controller τρίτου κατασκευαστή.

Η σταδιακή κυκλοφορία των Ivy Bridge αναμένεται να εγκαινιάσει και το λανσάρισμα νέων υπολογιστών από όλους τους μεγάλους κατασκευαστές, όπως HP, Lenovo, Samsung και Apple. Μερικοί αναλυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξει περιορισμένη διαθεσιμότητα τουλάχιστον τον πρώτο καιρό εξαιτίας της υψηλής ζήτησης που αποτελεί κυρίως απόρροια της καθυστερημένης παρουσίασής τους.

[via Intel]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Intel and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Η Intel παρουσιάζει και επίσημα τη νέα γενιά επεξεργαστών Ivy Bridge

  1. Pingback: Η Intel παρουσιάζει και επίσημα τη νέα γενιά επεξεργαστών Ivy Bridge

  2. Pingback: Γιατί ο Νόμος του Moore δεν θα ισχύει σε δέκα χρόνια