Thunderbolt 5: Επίσημα το νέο πρότυπο για μεταφορά δεδομένων με έως 80Gbps

Η Intel προχώρησε πριν από λίγη ώρα στα αποκαλυπτήρια του νέου προτύπου Thunderbolt 5, το οποίο θα φέρει σημαντικές αναβαθμίσεις στις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και στο υποστηριζόμενο bandwidth για αποστολή εικόνας σε σύγκριση με το πρότυπο Thunderbolt 4.

Συγκεκριμένα, η Intel υπόσχεται πως το Thunderbolt 5 θα προσφέρει τη δυνατότητα τροφοδότησης πολλαπλών monitors ανάλυσης 8K για τους δημιουργούς περιεχομένου, ρυθμό ανανέωσης εικόνας έως 540Hz για high-end gaming, αλλά και υποστήριξη τριών οθονών 4K στα 144Hz.

thunderbolt-5.jpg

Για όσους επιθυμούν να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία για σύνδεση εξωτερικών συσκευών, όπως SSDs και κάρτες γραφικών (GPUs), η Intel υπόσχεται διπλάσιο bandwidth και πρακτικά αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην κυκλοφορία περισσότερων laptops εξοπλισμένων με τις πιο ισχυρές κάρτες γραφικών της αγοράς.

Χάριν στο μεγάλο bandwidth, μία και μόνο υποδοχή Thunderbolt 5 θα μπορούσε να διαχειριστεί ταυτόχρονα το φορτίο της τροφοδοσίας του laptop και της αποστολής εικόνας σε μία οθόνη (240W). Επίσης, το θεωρητικό ανώτατο όριο για την μεταφορά δεδομένων διπλασιάζεται και φτάνει στα 80Gbps!

Τα πρώτα laptops με Thunderbolt 5 αναμένονται μέσα στο 2024.

[Intel]

Loading