Η Intel προσπάθησε μερικές φορές στο παρελθόν να εισχωρήσει και αυτή στον χώρο των smartphones, αλλά η ιστορία έδειξε ότι δεν κατάφερε να αφήσει το στίγμα της. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για τη Microsoft, η οποία επίσης τα θαλάσσωσε και έριξε λευκή πετσέτα.

Παρόλα αυτά, οι πατέντες που έχουν στην κατοχή τους οι δύο εταιρείες αποδεικνύουν ότι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο και γιατί όχι, να πρωταγωνιστήσουν προσφέροντας κάτι διαφορετικό απ ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Μία από αυτές τις πατέντες ανακάλυψε η ολλανδική ιστοσελίδα LetsGoDigital, η οποία φημίζεται για τις "άκρες" που έχει για να αλιεύει τέτοια θέματα, αλλά και για τα εξαιρετικά concepts που δημιουργεί κατά καιρούς βασισμένη στις πληροφορίες της. Στις εικόνες που βλέπετε έχουμε ένα smartphone που αναδιπλώνεται και μετατρέπεται σε tablet.

Σύμφωνα με την πολύ λεπτομερή περιγραφή της πατέντας, η συσκευή διαθέτει οθόνη από τρία διαφορετικά panels που διπλώνουν το ένα μέσα στο άλλο. Σε αυτή τη θέση, η συσκευή λειτουργεί σαν ένα κανονικό full-screen smartphone. Εάν αναδιπλωθεί το ένα panel, τότε η συσκευή χρησιμοποιείται σαν ένα μικροσκοπικό tablet με πληκτρολόγιο αφής. Εάν αναδιπλωθούν και τα δύο πλευρικά panels, τότε έχουμε ένα πλήρες tablet. Θα μπορούσε, μάλιστα, να υποστηρίζει και γραφίδα.

Δεν γνωρίζουμε αν σκοπεύουν να προχωρήσουν ποτέ στην υλοποίηση μιας τέτοιας συσκευής, αλλά δεν παύει να είναι ένα πολύ ενδιαφέρον concept.

[via]

Advertisements