ΗΠΑ: Θα αντιμετωπίζουν το ransomware ως τρομοκρατία

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ προχωρά σε σκληρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος και ειδικότερα των ransomware επιθέσεων, καθώς κατέληξε σε απόφαση να «αναβαθμίσει» τις έρευνες των εν λόγω υποθέσεων, εντάσσοντας τις στην κατηγορία των τρομοκρατικών απειλών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα από Reuters, συντελείται μία νεοσύστατη ειδική ομάδα για τη διερεύνηση των ransomware επιθέσεων, η οποία θα διευθύνεται απευθείας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Η νέα ομάδα θα αναπτύξει μία στρατηγική που θα στοχεύει σε ολόκληρο το εγκληματικό σύστημα γύρω από τις συγκεκριμένες υποθέσεις, δίνοντας προτεραιότητα στις διώξεις, την αποτροπή των διαδοχικών επιθέσεων και τον περιορισμό των υπηρεσιών που υποστηρίζουν ή διευκολύνουν τις ransomware επιθέσεις.

«Για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τις απαραίτητες συνδέσεις μεταξύ εθνικών και παγκόσμιων υποθέσεων και ερευνών και για να μας επιτρέψει να αναπτύξουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα των εθνικών και οικονομικών απειλών που αντιμετωπίζουμε, πρέπει να ενισχύσουμε και να συγκεντρώσουμε την εσωτερική μας παρακολούθηση», αναφέρεται στο υπόμνημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. 

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading