iPadOS 14: Η νέα έκδοση φέρνει νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες για το Apple Pencil

Η Apple παρουσίασε τη νέα έκδοση του iPadOS στο πλαίσιο του WWDC 2020, τη βελτιστοποιημένη έκδοση δηλαδή του mobile λειτουργικού συστήματός της για τα iPad. Ως…spin-off του iOS 14, στο iPadOS 14 θα δούμε σχεδόν όλα τα νέα χαρακτηριστικά των iPhone, όπως τη νεά εφαρμογή Translate, τη δυνατότητα καρφιτσώματος των συνομιλιών στο iMessage, τις νέες λειτουργίες στο Apple Maps, τα widgets και φυσικά τα App Clips.

Στις αποκλειστικότητες του iPadOS 14 έχουν γίνει ορισμένες βελτιώσεις που αφορούν τον σχεδιασμό των εφαρμογών για τα iPad. Για παράδειγμα, σε πολλές εφαρμογές της Apple θα υπάρχει sidebar για γρήγορη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες τους, καθώς και νέα dropdown menus. Επίσης, ο ψηφιακός βοηθός Siri θα εμφανίζεται σε ένα μικρό παράθυρο στο κάτω μέρος της οθόνης (αντί να την καταλαμβάνει ολόκληρη), η μπάρα αναζήτησης βρίσκεται σε πιο περιορισμένο πλαίσιο, ενώ οι εισερχόμενες κλήσεις και τα FaceTime θα εμφανίζονται σε μικρότερες καρτέλες ειδοποιήσεων για να μην σε διακόπτουν όταν εργάζεσαι.

Remote file

Βελτιώσεις έχουν γίνει και στη γραφίδα Apple Pencil. Χάριν στο Scribble αναγνωρίζεται το σχήμα των σχεδίων που κάνεις με το χέρι και τελειοποιούνται αυτόματα (π.χ. αν θες να κάνεις έναν κύκλο), υπάρχει εργαλείο αναγνώρισης χειρόγραφων για τη μετατροπή τους σε ψηφιακή μορφή και δυνατότητα επεξεργασίας, αλλά και δυνατότητα να γράφεις σε εφαρμογές (π.χ. Safari) με το χέρι και μάλιστα σε διάφορες γλώσσες.

Το iPadOS 14 θα είναι διαθέσιμο το φθινόπωρο.

Ποιες συσκευές θα αναβαθμιστούν στο iPadOS 14

  • Όλα τα μοντέλα iPad Pro
  • iPad 5ης γενιάς ή μεταγενέστερα
  • iPad Mini 4 ή μεταγενέστερα
  • iPad Air 2 ή μεταγενέστερα
Loading