Κίνα: Στέλνει την πρώτη γυναίκα αστροναύτη στο νέο διαστημικό σταθμό Tianhe

Η Κίνα στέλνει ακόμη τρεις αστροναύτες στον υπό κατασκευή διαστημικό σταθμό Tianhe, οι οποίοι θα παραμείνουν στο κεντρικό module του σταθμού για διάστημα 6 μηνών. Το πλήρωμα περιλαμβάνει τους Zhai Zhigang, Ye Guangfu και Wang Yaping, με την τελευταία να παίρνει τον τίτλος της πρώτης γυναίκας αστροναύτη που θα μείνει στο διαστημικό σταθμό.

Στο διάστημα της παραμονής τους, το πλήρωμα θα πραγματοποιήσει δοκιμές νέων τεχνολογιών που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή των υπόλοιπων μερών του Tianhe, ενώ είναι προγραμματισμένοι 2 ή 3 διαστημικοί περίπατοι γύρω από το κεντρικό module. Η Wang Yaping θα συμμετέχει σε αυτές τις δραστηριότητες και έτσι θα γίνει η πρώτη Κινέζα αστροναύτης που θα κάνει τις βόλτες της στο Διάστημα.

Η νέα αποστολή της CNSA επικροτήθηκε από τις υπόλοιπες διαστημικές υπηρεσίες επειδή συμπεριέλαβε γυναίκα στο πλήρωμα της και μάλιστα η Cady Coleman (πρώην αστροναύτης της NASA με προϋπηρεσία στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS) απέστειλε video απευθυνόμενη στη Wang αναφέροντας τα εξής:

Όταν κοιτάς έξω από το παράθυρο και βλέπεις τα αστέρια και τη Γη, δισεκατομμύρια γυναίκες βρίσκονται δίπλα σου και νοητά βλέπουν την ίδια θέα. Ανάμεσα τους και εγώ.

Πέρα από τη γυναικεία συμμετοχή, η αποστολή στον διαστημικό σταθμό Tianhe αποδεικνύει ότι η CNSA προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς τις εργασίες και τις έρευνες της.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading