League of Legends: Περισσότεροι από 5.1 εκατ. θεατές παρακολούθησαν τον τελικό!

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα League of Legends (Worlds 2022), καθώς ο μεγάλος τελικός ήταν μια πραγματική “διαφήμιση” για το δημοφιλέστερο esport στον πλανήτη. Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην ιστορία του επαγγελματικού League, η DRX επικράτησε με 3-2 της T1 και στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου για το 2022. Ο τελικός που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής καθήλωσε το κοινό και με 5.1 εκατομμύρια ταυτόχρονα συνδεδεμένους θεατές “διέλυσε” το περσινό ρεκόρ των 4 εκατομμυρίων.

Τελετή Έναρξης Τελικού Παγκοσμίου 2022: Ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα

H βραδιά ξεκίνησε με την καθιερωμένη τελετή έναρξης του τελικού. Πρώτη ανέβηκε στη σκηνή η Edda Hayes που ερμήνευσε το "For the beat and the broken" και αποθεώθηκε από τους θεατές. Τη “σκυτάλη” πήρε ο γνωστός μουσικός και χορευτής από το Χονγκ Κονγκ, Jackson Wang που τραγούδησε το “Fire to the Fuse” το οποίο ετοίμασε ειδικά για την ημέρα του τελικού. Την τελετή έκλεισε ο παγκοσμίου φήμης μουσικός Lil Nas X με το STAR WALKIN, τον επίσημο ύμνο του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. 

lol-worlds-2022-ceremony.jpg


Ονειρεμένο φινάλε για το απόλυτο αουτσάιντερ

Το φινάλε του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα μπορούσε να είναι βγαλμένο από τις σελίδες ενός παραμυθιού. Το απόλυτο αουτσάιντερ, μια ομάδα στην οποία ελάχιστοι έδιναν τύχη, ανέτρεψε τα προγνωστικά και βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου. Ο λόγος για την DRX που από την 6η θέση στο πρωτάθλημα Κορέας (LCK) και τα προκριματικά του παγκοσμίου, κατάφερε να κάνει τα αδύνατα, δυνατά. Απέναντι της βρέθηκε η 3 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια T1.

Ένα από τα μεγαλύτερα όπλα της DRX ήταν ο πολύπειρος Deft. O 26χρονος Κορεάτης μετά από 9 χρόνια καριέρας ήθελε να πάρει το μοναδικό τρόπαιο που έλειπε από τη συλλογή του: το Summoner’s Cup. Για να το κάνει αυτό θα έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο του θρυλικού Faker. Ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του League of Legends επέστρεφε σε τελικό για πρώτη φορά μετά το 2016, με στόχο να φτάσει τα 4 παγκόσμια πρωταθλήματα. Πριν την Κυριακή οι δύο παίκτες είχαν βρεθεί αντιμέτωποι 100 φορές με τον Faker να μετρά τις περισσότερες νίκες.

Οι δύο ομάδες από την Κορέα προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα τόσο στο κοινό που γέμισε το Chase Center του Σαν Φρανσίσκο, που συνήθως φιλοξενεί τους αγώνες των Golden State Warriors, όσο και στους δεκάδες εκατομμύρια θεατές από όλο τον κόσμο. Η ιστορική Τ1 έφτασε μια νίκη μακριά από το τρόπαιο όταν προηγήθηκε με 2-1, όμως είδε την αντίπαλο της να την ισοφαρίζει σε 2-2. Στο 5o παιχνίδι - που ξεπέρασε τα 42 λεπτά - η αγωνία χτύπησε… κόκκινο, όμως στο τέλος η DRX ολοκλήρωνε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στον κόσμο των esports.

lol-worlds-2022.jpg

Το φετινό Worlds είχε και ελληνικό “χρώμα”

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022 ήταν ιδιαίτερο για το ελληνικό κοινό, αφού για πρώτη φορά μετά το 2016 είδαμε Έλληνα παίκτη να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο. Ο λόγος για τον Μάρκο “Comp” Σταμκόπουλο. Ο νεαρός άσος της Rogue είχε εξαιρετική παρουσία και κατάφερε να φτάσει με την ομάδα του ως την προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Άκρως επιτυχημένη σεζόν για τον Μάρκο που το καλοκαίρι οδήγησε την Rogue στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (LEC), με τον ίδιο να αναδεικνύεται MVP του τελικού.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με ελληνική μετάδοση

Ο Comp δεν ήταν ο μόνος που έδωσε ελληνικό “χρώμα” στα Worlds 2022. Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που οι Έλληνες φίλοι του League of Legends είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με ελληνική μετάδοση. Τα κανάλια του Gamers Lounge έφεραν στις οθόνες μας τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη και παρά το γεγονός πως τα παιχνίδια διεξάγονταν αργά (λόγω της διαφοράς ώρας), το κοινό αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και παρακολουθούσε ως το πρωί. 


Loading