Leica Cine 1: Ο πρώτος βιντεοπροβολέας στην ιστορία της εταιρείας [IFA 2022]

Για πρώτη φορά στην μακρόχρονη ιστορία της, η Leica προχωρά στα αποκαλυπτήρια ενός νέου προϊόντος που δεν αφορά φωτογραφικές μηχανές. Η εταιρεία παρουσίασε στην IFA 2022 τον πρώτο βιντεοπροβολέα της, τον Leica Cine 1, έναν ultra short projector (USP) ο οποίος ξεχωρίζει τόσο για την εντυπωσιακή και πολυτελή εμφάνιση του, όσο και για τις επιδόσεις του.

Συγκεκριμένα, ο Leica Cine 1 έρχεται μέσα σε θήκη από ειδικά επεξεργασμένο αλουμίνιο που είναι διάτρητο σε στοχευμένα σημεία προκειμένου να ψύχεται και να αποδίδει κρυστάλλινο ήχο από τα ενσωματωμένα ηχεία stereo με υποστήριξη Dolby Atmos, ενώ έχει τοποθετηθεί ειδικό κάλυμμα που προστατεύει τον φακό από τη σκόνη και εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας. 

leica-cine-1-2.jpg

Μιας και αναφέραμε την ποιότητα της εικόνας, η εταιρεία έχει τοποθετήσει φακό Leica Summicron και σύστημα 3 laser RGB (ξεχωριστό laser για κάθε χρώμα) που επιτρέπει την υποστήριξη ευρύτερης γκάμας χρωμάτων, ενώ υπόσχεται ανάλυση 4K με πολύ χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση σε σύγκριση με την πλειοψηφία των OLED TVs. Επίσης, η Leica υπόσχεται διάρκεια ζωής για πάνω από 25,000 ώρες χρήσης, κάτι που μεταφράζεται σε 8.5 χρόνια αν τον χρησιμοποιείς καθημερινά για 8 ώρες! Στα υπόλοιπα καταγράφουμε υποδοχές HDMI και USB-C, κεραία TV και λογισμικό για πρόσβαση σε δημοφιλείς υπηρεσίες streaming.

Ο Leica Cine 1 θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2023 σε εκδόσεις 80’’ και 100’’, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι τιμές τους μέχρι στιγμής.

Loading