Lenovo Smart Cast: Ένα smartphone με ενσωματωμένο βιντεοπροβολέα που μετατρέπει τις επιφάνειες σε εικονικές οθόνες [Videos]

lenovo-smart-cast-f

Στο παρελθόν έχουμε δει smartphones, tablets και υπολογιστές με ενσωματωμένο βιντεοπροβολέα (όπως Samsung Galaxy Beam, Lenovo YOGA Tablet 2 Pro και HP Sprout), αλλά αυτή τη φορά η Lenovo πηγαίνει ένα βήμα πιο μπροστά με την ενσωμάτωση focus-free βιντεοπροβολέα, δηλαδή με δυνατότητα περιστροφής της ακτίνας του σε οποιαδήποτε γωνία.

Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης θα μπορεί να προβάλει την εικόνα από τη συσκευή του σε τοίχους, επιφάνειες κλπ., ενώ συνοδεύεται από ειδικό λογισμικό για να αναγνωρίζει τις ενέργειες επάνω στην προβαλλόμενη εικόνα. Για παράδειγμα, η συσκευή στηρίζεται σε μια βάση και ο βιντεοπροβολέας προβάλει επάνω στο τραπέζι ένα εικονικό πληκτρολόγιο για να γράφει πιο άνετα ο χρήστης, κάτι που μας θυμίζει το εικονικό πληκτρολόγιο-μπρελόκ του Brookstone.

Η τεχνολογία παρουσιάστηκε μαζί με το Lenovo Smart Cast, ένα (προς το παρόν) concept smartphone, στο πλαίσιο του TechWorld και πιθανότατα θα τη δούμε κάποια από τις μελλοντικές συσκευές της εταιρείας.

[via]

Loading