Η LG ανακοίνωσε τη δημιουργία μη-ορθογώνιας και εύκαμπτης μπαταρίας (σαν καλώδιο) για τις εύκαμπτες συσκευές του μέλλοντος!

lg_cable_battery

Όπως έχουμε πει αρκετές φορές στο παρελθόν, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη δημιουργία μιας εύκαμπτης συσκευής εστιάζεται περισσότερο στη μπαταρία και λιγότερο στην οθόνη ή τα υλικά κατασκευής.

Ήδη εχθές μάθαμε ότι ξεκίνησε η μαζική παραγωγή εύκαμπτων οθονών OLED / AMOLED (από τις LG και Samsung αντίστοιχα) για τις φορητές συσκευές του κοντινού μέλλοντος, ενώ την περασμένη εβδομάδα διέρρευσαν τα σχέδια των δύο εταιρειών για λανσάρισμα κυρτών συσκευών μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Αλλά εκεί τέθηκε το ερώτημα: Θα είναι εύκαμπτη συσκευή ή απλά κυρτή;

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, αφού η LG ανακοίνωσε επίσημα ότι έχει καταφέρει να δημιουργήσει μη-ορθογώνιες και εύκαμπτες μπαταρίες (μπορούν να τυλίγονται όπως ένα καλώδιο και είναι αδιάβροχες) με αποτέλεσμα η δημιουργία πραγματικά εύκαμπτης συσκευής να μοιάζει πιο κοντινή από ποτέ.

Μάλιστα, η εταιρεία αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει την παραγωγή τέτοιων μπαταριών από τον περασμένο Ιούλιο και ήδη έχει χρησιμοποιηθεί στο LG G2 μια πρωτότυπη διάταξη (ουσιαστικά δύο κομμάτια μπαταρίας τοποθετημένα το ένα επάνω στο άλλο σαν σκαλιά).

Τώρα, στόχος της LG είναι να δημιουργήσει διαφορετικές διατάξεις (3-4 κομμάτια μπαταρίας) και να εξελίξει ακόμα περισσότερο τη μπαταρία-καλώδιο για χρήση τόσο σε εύκαμπτες συσκευές, όσο και σε gadgets τύπου smartwatch, κρεμαστών και βραχιολιών.

[LG]

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Hardware, LG, Technology. Bookmark the permalink.