Meet Now: Τηλεδιασκέψεις στο Skype χωρίς λογαριασμό ή εγκατάσταση της εφαρμογής

Η “μάχη” μεταξύ των υπηρεσιών τηλεδιασκέψεων έχει φουντώσει για τα καλά τις τελευταίες εβδομάδες, με κάποιες από αυτές να σημειώνουν τρομακτική άνοδο στον αριθμό των χρηστών σε σύγκριση με τη συνηθισμένη πορεία τους (βλ. Zoom) και τις παραδοσιακές δυνάμεις να προσπαθούν να διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση για να διατηρήσουν ή/και να αυξήσουν τη δημοφιλία τους.

Πρόσφατα είδαμε τη Facebook να λανσάρει μια νέα αυτόνομη εφαρμογή του Messenger για Windows PC και Mac, ενώ τώρα έρχεται η σειρά της Microsoft να προσθέσει τη λειτουργία Meet Now στο Skype. Χάριν σε αυτήν, οι χρήστες μπορούν να συμμετέχουν σε τηλεδιασκέψεις χωρίς καν να έχουν λογαριασμό στην υπηρεσία ή να έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή στον υπολογιστή/συσκευή τους.

Remote file

Ο τρόπος λειτουργίας του Meet Now είναι παρόμοιος με αυτόν του Zoom, με τον δημιουργό της τηλεδιάσκεψης (video κλήση) να μπορεί να προσκαλέσει τον οποιοδήποτε στέλνοντας του ένα μοναδικό link. Στη συνέχεια, ο παραλήπτης ανοίγει το link σε Microsoft Edge ή Google Chrome για να συμμετέχει κανονικά στη video κλήση χωρίς να έχει λογαριασμό ή την εφαρμογή Skype.

Μάλιστα, οι τελευταίοι έχουν πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η υπηρεσία Skype, όπως εγγραφή της κλήσης, διαμοιρασμό της οθόνης τους, απόκρυψη του background και ανταλλαγή αρχείων.

[Microsoft]

Loading