Καταπολέμηση του AIDS με φίλτρα των spam emails από τη Microsoft [Video]

Microsoft HIV

Τι κοινό μπορεί να έχουν τα spam mails που μας βομβαρδίζουν καθημερινά με το AIDS; Φαινομενικά τίποτα, αλλά η Microsoft πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες για την καταπολέμηση του ιού HIV, παρέχοντας την τεχνογνωσία της για την κατασκευή των φίλτρων anti-spam.

Το ερευνητικό τμήμα της Microsoft συνεργάζεται με το Ragon Institute (MIT, Harvard και Massachusetts General Hospital), το οποίο ασχολείται ιδιαίτερα με την δημιουργία ενός εμβόλιου που θα εξαλείψει τον ιό.

Σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό των spam filters και τη σύνδεση τους με τον ιό HIV, το σκεπτικό βασίζεται στο γεγονός ότι ο ιός μεταλλάσεται με την πάροδο του χρόνου, βρίσκοντας νέους τρόπους για να καταβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα, κάτι που (αναλογικά) κάνουν και οι δημιουργοί των spam mails αλλάζοντας διαρκώς τακτικές για να νικήσουν τα φίλτρα spam.

Έτσι, η Microsoft χρησιμοποίησε τα εργαλεία anti-spam των υπηρεσιών Hotmail και Outlook για να δημιουργήσει την εφαρμογή PhyloD, η οποία επεξεργάζεται τεράστιες ποσότητες ερευνητικών αποτελεσμάτων και δεδομένων του Ragon Institute, για την πρόγνωση μεταλλάξεων του ιού HIV.

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή PhyloD ανέλυσε δεδομένα ενός έτους μέσα σε δύο ημέρες! Σύμφωνα με τον David Heckerman της Microsoft:

“Ο διευθυντής του Ragon Institute, Bruce Walker, είχε μια τεράστια ποσότητα δεδομένων, αλλά δεν γνώριζε πως θα μπορούσε να τα αναλύσει. Εμείς έχουμε στην κατοχή μας τον σωστό αλγόριθμο και την υπολογιστική δύναμη που απαιτείται, με αποτέλεσμα να αναλύσουμε όλα τα δεδομένα μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο”

Το θετικό είναι ότι οι ερευνητές ανακάλυψαν εξαπλάσιο αριθμό σημείων πιθανής επίθεσης του ιού HIV, σε σύγκριση με ό,τι είχαν αναγνωρίσει στο παρελθόν!


HIV Research – Seeking Solutions in Africa by TechGear

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικότερες πληροφορίες εδώ.

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Health, Microsoft, Science, Software. Bookmark the permalink.

Comments are closed.