Ομαδική αγωγή εναντίον της Microsoft για τις χαμηλές πωλήσεις του Surface RT

Surface

O ιδιαίτερα χαμηλός τζίρος από τις πωλήσεις των Surface tablets που έφτασε τα $853 εκατομμύρια οδήγησε στην κατάθεση ομαδικής αγωγής εναντίον της εταιρείας εκ μέρους των μετόχων που ισχυρίζονται ότι η Microsoft είπε ψέματα για την οικονομική επίδοση των tablets.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι η αποκάλυψη των πωλήσεων πραγματοποιήθηκε πολύ αργότερα από αυτό που απαιτεί η νομοθεσία και ότι η Microsoft εσκεμμένα άφησε να εννοηθεί ότι το λανσάρισμα του Surface RT έγινε με μετρημένο και παραδοσιακό τρόπο έτσι ώστε να καταγραφεί και να κατανοηθεί η πρόοδος και το αποτέλεσμα. «Αυτό που παρέλειψαν να αποκαλύψουν στους μετόχους, ωστόσο, είναι ότι η είσοδος της Microsoft στην αγορά των tablets ήταν μια αμετρίαστη καταστροφή που την άφησε με ένα μεγάλο και υπερεκτιμημένο αποθεματικό», αναφέρεται στην αγωγή. «Η αποτυχία του Surface RT οφείλεται σε μεγάλο μέρος στους περιορισμούς του λειτουργικού συστήματος, Windows RT».

Σημειώνουμε ότι η Microsoft αναγκάστηκε να μειώσει την τιμή του Surface RT κατά $150 – και του Surface Pro – όταν η εταιρεία είδε τον τζίρο από τις πωλήσεις των Surface tablets να φτάνει τα $853 εκατ., ποσό που αντιστοιχεί σε μόλις 1.5-1.7 εκατ. τεμάχια, αναγκάζοντάς την να επωμιστεί ζημία ύψους $900 εκατ. για τις χαμηλότερες των προσδοκιών πωλήσεις αυτών των συσκευών.

Οι ενάγοντες ζητούν αποζημίωση εκ μέρους όλων αυτών που αγόρασαν μετοχές της Microsoft κατά τη διάρκεια της περιόδου μεταξύ 18 Απριλίου 2013 και 18 Ιουλίου 2013.

[via WindowsITPro]

Loading