Microsoft: Τέλος στην ανάπτυξη παιχνιδιών για το Xbox One

Πέρασαν 2μιση χρόνια από την κυκλοφορία των Xbox Series X/S και από τότε η Microsoft έχει προχωρήσει στην εξαγορά πολλών μεγάλων studios (π.χ. ZeniMax και έπεται η εξαγορά της Activision Blizzard) με σκοπό να ενισχύσει την παραγωγή των first-party games για τη νέα γενιά παιχνιδοκονσολών.

Αρκετοί ίσως έχετε παρατηρήσει πως στα τελευταία showcases για το Xbox οι νέοι τίτλοι ανακοινώνονται μόνο για Xbox Series X/S και PCs, δηλαδή μένουν απ’ έξω τα μοντέλα Xbox One, και πλέον έχουμε επίσημη επιβεβαίωση από τη Microsoft ότι έχει αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην ανάπτυξη παιχνιδιών μόνο για τη νέα γενιά.

Σε κουβέντα που είχε ο επικεφαλής των Xbox Game Studios, Matt Booty, με το πρακτορείο Axios, τόνισε ότι οι ομάδες ανάπτυξης των παιχνιδιών ασχολούνται αποκλειστικά με την Gen9 (δηλαδή τα Xbox Series X/S) και ουσιαστικά ανακοίνωσε το τέλος για τα Xbox One! Φυσικά, οι κάτοχοι των παιχνιδοκονσολών προηγούμενης γενιάς μπορούν να παίζουν τα νέα παιχνίδια μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας Xbox Game Pass Ultimate.

Επίσης, ο Matt Booty, διευκρίνησε πως όλα τα Xbox Series X games αναπτύσσονται με τη λογική να τρέχουν άριστα και στα Xbox Series S, με τους developers να έχουν στην διάθεση τους τα κατάλληλα εργαλεία που ξεκλειδώνουν πλήρως τις δυνατότητες του υποδεέστερου μοντέλου. Εξάλλου, η Microsoft ανακοίνωσε στο πρόσφατο Xbox Game Showcase ότι θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο μια νέα έκδοση του Xbox Series S με 1TB αποθηκευτικό χώρο σε μαύρη απόχρωση, επομένως, δεν σκοπεύει να αλλάξει τακτική σύντομα.

[via]

Loading