Τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης αναγνωρίζει και δημιουργεί ψεύτικες εικόνες [Video]

Από τη συνεργασία ερευνητών του MIT και της IBM, προέκυψε μια νέα τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης που μπορεί να δημιουργεί μόνη της φωτορεαλιστικές εικόνες από το μηδέν, αλλά και να επεξεργάζεται τα διάφορα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα σε αυτές χωρίς να τις αλλοιώνει.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του GANpaint Studio, το εργαλείο θα είναι σίγουρα πολύ χρήσιμο σε γραφίστες και καλλιτέχνες, ωστόσο, παράλληλα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αντιλαμβάνονται ποιες εικόνες είναι ψεύτικες ή παραποιημένες. Σε γενικές γραμμές, η τεχνολογία τους μας δίνει μια γεύση από τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύεται ένα νευρωνικό δίκτυο για να κατανοεί αυτά που "βλέπει" ή σχεδιάζει.

Το GANpaint Studio είναι διαθέσιμο ως δωρεάν εργαλείο για όποιον θέλει να το δοκιμάσει. Για παράδειγμα, μπορείς να του πεις να προσθέσει ένα στοιχείο - αντικείμενο μέσα σε μια εικόνα ή να αφαιρέσεις πράγματα, και αυτό θα κάνει τη δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να είναι απόλυτα φυσιολογικό. Επιπλέον, η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει εκπαιδευτεί για να αντιλαμβάνεται τι είναι λογικό και τι όχι, π.χ. δεν μπορείς να της ζητήσεις να τοποθετήσει μια τσαγιέρα στον ουρανό.

Μπορείτε να παίξετε και μόνοι σας από εδώ.

[via]

Loading