IBM

IBM: Δημιούργησε το πρώτο chipset σε κλίμακα 2nm!

Η IBM ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ότι προχώρησε στην κατασκευή του πρώτου chipset σε κλίμακα 2nm, θέτωντας νέους κανόνες στη βιομηχανία των ημιαγωγών και ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τις ηλεκτρονικές συσκευές του μέλλοντος. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα νέα chipsets στα 2nm προσφέρουν 45% μεγαλύτερη απόδοση ή 75% χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση σε σύγκριση με τα σημερινά chipsets κλίμακας 7nm.

Στα πλεονεκτήματα από τη χρήση chipsets 2nm η IBM καταγράφει τον τετραπλασιασμό της αυτονομίας των smartphones, τη δραματική μείωση του αποτυπώματος άνθρακα για τα data centres, την εξίσου δραματική βελτίωση στην ταχύτητα εκτέλεσης διάφορων διεργασιών από τα laptops (π.χ. άνοιγμα εφαρμογών), αλλά και την σημαντικά ταχύτερη αναγνώριση αντικειμένων από τα αυτόνομα οχήματα.

Όπως αναφέρει ο Dario Gil, αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της IBM,

Η δημιουργία αυτού του chip σε κλίμακα 2nm αποτελεί σημείο αναφοράς για την καινοτομία που προσφέρει η IBM στη βιομηχανία των ημιαγωγών και των πληροφοριακών συστημάτων. Είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς προκειμένου να ξεπεραστούν οι τεχνικές προκλήσεις.

Η IBM κατάφερε να δημιουργήσει το πρώτο chipset 2nm στον κόσμο 4 χρόνια μετά το επίτευγμα δημιουργίας chipset στα 5nm. Αν θέλετε ένα εντυπωσιακό νούμερο, η εταιρεία κατάφερε να χωρέσει 50 δισεκατομμύρια τρανζίστορ σε ένα chipset με μέγεθος όσο ένα νύχι.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading