MIT: Το "Kinect του μέλλοντος" σε ακολουθεί ακόμα και στο διπλανό δωμάτιο [Video]

kinect_of_the_future

Η τεχνολογία αναγνώρισης χειρονομιών και κινήσεων έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με χαρακτηριστικότερες εφαρμογές τα Microsoft Kinect και Leap Motion που βασίζονται στη χρήση αισθητήρων υπερύθρου. Όμως, πάντοτε υπάρχει περιθώριο εξέλιξης και απόδειξη αποτελεί η έρευνα του MIT για μια συσκευή που θα μπορούσε να αναγνωρίζει τις κινήσεις μας ακόμα και αν βρισκόμαστε στο διπλανό δωμάτιο.

Το project του MIT είναι παρόμοιο με τον αισθητήρα Kinect, αλλά για την ώρα βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο, αφού έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την κίνηση μόνο ενός ανθρώπου (αν υπάρχουν άλλοι στο δωμάτιο θα πρέπει να είναι σχεδόν ακίνητοι) με όχι και τόσο μεγάλη ακρίβεια, ενώ η απεικόνιση του γίνεται απλά με μια κόκκινη τελεία, όπως λειτουργεί περίπου ένα σύστημα GPS.

Το MIT σκοπεύει να συνεχίσει την εξέλιξη του συστήματος και μια πρώτη εφαρμογή θα μπορούσε να είναι για την παρακολούθηση ηλικιωμένων ή ασθενών που βρίσκονται στο σπίτι (π.χ. αν έχουν πέσει, αν αναπνέουν) χωρίς αυτοί να χρειάζεται να έχουν επάνω τους κάποια συνδεδεμένη συσκευή (π.χ. smartphone).

[via]

 

Loading