NanoLight, ο νέος LED λαμπτήρας που υπόσχεται απόδοση 100W με μόλις 12W κατανάλωση [Video]

Για ακόμα μία φορά ένας LED λαμπτήρας κάνει την εμφάνιση του στο Kickstarter (θυμηθείτε το LIFX), αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση εκτός από μεγάλη διάρκεια ζωής και εξοικονόμηση ενέργειας, οι δημιουργοί υπόσχονται ότι βλέπουμε το μέλλον στον LED φωτισμό.

NanoLight

Ο λαμπτήρας NanoLight σχεδιάστηκε από τρεις φοιτητές του University of Toronto, οι οποίοι υποστηρίζουν προσφέρει φωτεινότητα 1600lumens (ισοδύναμο 100W) με ενεργειακή κατανάλωση μόλις 12W, απόδοση κατά 200% μεγαλύτερη από τους λαμπτήρες που κυκλοφορούν στην αγορά σήμερα.

Ακόμη, μέχρι σήμερα ήταν σχετική εύκολη η δημιουργία LED λαμπτήρων ισοδύναμων με 20-60W, αλλά όχι για 70-100W, ενώ για πρώτη φορά o NanoLight μιμείται τους κλασσικούς λαμπτήρες διοχετεύοντας το φως προς όλες τις κατευθύνσεις. Φυσικά, προσφέρει το μέγιστο της φωτεινότητας άμεσα με το άνοιγμα του διακόπτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχικός στόχος των $20.000 έχει ξεπεραστεί κατά 12φορές ($240.000), ενώ απομένουν άλλες 8 ημέρες χρηματοδότησης. Μένει να δούμε σε ποια τιμή θα κυκλοφορήσει στην αγορά, αν και με $45 μπορείτε να κλείσετε μία από τώρα.

[Kickstarter]

Loading