NASA: Αυτή είναι η νέα στολή για την επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη

Η NASA επέλεξε την Axiom Space για την κατασκευή της νέας διαστημικής στολής που θα φορέσουν τα μέλη του πληρώματος της αποστολής Artemis III, η οποία θα φέρει και πάλι την Ανθρωπότητα στη Σελήνη στα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας (σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της διαστημικής υπηρεσίας).

Ο σχεδιασμός της νέας στολής έγινε με σκοπό να προσαρμόζεται εύκολα σε διαφορετικούς σωματότυπους, είναι πιο εύκαμπτη από προηγούμενες υλοποιήσεις και περιλαμβάνει πληθώρα εργαλείων που θα βοηθήσουν σημαντικά τους αστροναύτες στους περιπάτους και την εξερεύνηση της επιφάνειας της Σελήνης.

Στο κράνος συμπεριλαμβάνονται φώτα και HD κάμερα για να μοιράζονται άμεσα τις εμπειρίες τους, τα γάντια έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις συνθήκες μικροβαρύτητας και συνολικά τα υλικά κατασκευής είναι ιδανικά για να αντέχουν τις ακραία χαμηλές θερμοκρασίας ακόμα και στην «σκοτεινή» πλευρά της Σελήνης, όπως και οι μπότες τους.

Η επανδρωμένη αποστολή Artemis III είναι προγραμματισμένη και τον Δεκέμβριο του 2025 και αν όλα πάνε καλά θα είναι η πρώτη που θα φέρει και πάλι αστροναύτες στην επιφάνεια της Σελήνης μετά την Apollo 17 το 1972. Στο πλήρωμα θα συμμετέχει για πρώτη φορά γυναίκα και έγχρωμος, με την παραμονή να είναι προγραμματισμένη μόνο για μερικές ημέρες κατά την διάρκεια των οποίων θα γίνουν τέσσερις περίπατοι για τη συλλογή δειγμάτων. Στη Σελήνη θα πατήσουν μόνο οι δύο από τους τέσσερις αστροναύτες, καθώς οι δύο θα παραμείνουν στην κάψουλα Orion.

Loading