Ειδική ιστοσελίδα της NASA με νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες της Γης καθημερινά

epic_nasa

Η NASA φροντίζει ανά τακτά διαστήματα να μας κεντρίζει το ενδιαφέρον με εντυπωσιακές φωτογραφίες του πλανήτη μας από τον δορυφόρο DSCOVR (Deep Space Climate Observatory) και πλέον ανέβασε στον “αέρα” του Διαδικτύου μια νέα ιστοσελίδα στην οποία θα αναρτώνται καθημερινά 12 φωτογραφίες.

Η κύρια ασχολία του δορυφόρου DSCOVR είναι να παρατηρεί τα “κοσμικά καιρικά φαινόμενα”, όπως για παράδειγμα την ένταση των μαγνητικών πεδίων του Ήλιου που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές του πλανήτη μας, και γι’ αυτό έχει τεθεί σε τροχιά σε απόσταση 1 εκατ. μιλίων από τη Γη (σημείο Lagrange 1) όπου η βαρυτική έλξη που δέχεται από τον Ήλιο και τη Γη είναι περίπου εξισορροπημένη.

Από εκείνη την απόσταση, όμως, έχει την καλύτερη “θέα” της Γη και τη δυνατότητα να τη φωτογραφίζει με το τηλεσκόπιο EPIC (Earth Polychromatic Imaging Camera). Η κάμερα πραγματοποιεί 10 μαζεμένες λήψεις τη φορά σε διαφορετικό μήκος κύματος (από υπεριώδες σε υπέρυθρο), οι οποίες στη συνέχεια συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μία τελική εικόνα.

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις φωτογραφίες και στο αρχείο από εδώ.

[NASA]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Internet, Misc, Photography and tagged . Bookmark the permalink.