Netflix και Microsoft ετοιμάζουν animated τηλεοπτική σειρά Minecraft!

Η τρέχουσα τάση της διασκευής των video games σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές συνεχίζει να κερδίζει έδαφος. Σήμερα, η Microsoft και η Netflix ανακοίνωσαν από κοινού τα σχέδια για μια τηλεοπτική σειρά CGI animation βασισμένη στο επιτυχημένο παιχνίδι Minecraft της Mojang Studios (που ανήκει στη Microsoft).

Οι λεπτομέρειες σχετικά με τη σειρά είναι λίγες προς το παρόν. Η Microsoft ανέφερε σε ένα email που ανακοίνωσε τη σειρά ότι θα περιλαμβάνει μια «πρωτότυπη ιστορία με νέους χαρακτήρες» που θα παρουσιάσει «τον κόσμο του Minecraft υπό νέο πρίσμα».

Το στούντιο CGI που θα ζωντανέψει τη σειρά Minecraft είναι το WildBrain. Έχει αναπτύξει αρκετές άλλες σειρές animation CGI στο Netflix, όπως τα Sonic Prime, Ninjago: Dragons Rising και Carmen Sandiego. Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πότε θα κάνει ντεμπούτο η σειρά Minecraft στο Netflix.

Η νέα τηλεοπτική σειρά ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Microsoft για τα 15 χρόνια του Minecraft, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο κοινό τον Μάιο του 2009. Από τότε το παιχνίδι έχει πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια αντίτυπα, καθιστώντας το το video game με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Εκτός από την τηλεοπτική σειρά που μόλις ανακοινώθηκε, το Minecraft θα αποκτήσει και μια live-action-CGI ταινία μεγάλου μήκους από την Warner Bros., με ημερομηνία κυκλοφορίας την 4η Απριλίου 2025. Στο εν λόγω φιλμ θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Jason Momoa και ο Jack Black.

Loading