Νέας γενιάς USB με ισχύ 100 Watt

To USB Promoter Group ανακοίνωσε ότι η νέα γενιά USB θα μπορεί να μεταφέρει ισχύ 100 Watt μέσω ενός απλού καλωδίου USB, κάνοντας τις συνδέσεις Thunderbolt με τα 10 Watt να μοιάζουν μάλλον ανίσχυρες.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ένα απλό καλώδιο USB θα είναι ικανό να τροφοδοτήσει LCD οθόνες, εκτυπωτές και laptops χωρίς κανένα πρόβλημα. Το νέο πρότυπο είναι σχεδιασμένο να συνυπάρχει με τις προδιαγραφές του USB Battery Charging 1.2, ενώ λειτουργεί εξίσου καλά με τις παραδοσιακές USB 2.0 συνδέσεις αλλά και το πρότυπο SuperSpeed USB 3.0.

To USB 3.0 Promoter Group, το οποίο αποτελείται από τις Hewlett-Packard, Intel Corporation, Microsoft Corporation, Renesas Electronics, ST-Ericsson και Texas Instruments, εξηγεί:

“Το νέο πρότυπο USB επεκτείνει τις δυνατότητες των καλωδίων USB πέρα από την απλή φόρτιση της μπαταρίας. Για παράδειγμα, οι χρήστες θα μπορούν να φορτίζουν ένα Notebook PC ή να το θέτουν σε λειτουργία μέσω μιας απλής σύνδεσης USB. Με άλλα λόγια, η τροφοδοσία του Notebook PC θα μπορεί να βασίζεται αποκλειστικά σε μία σύνδεση USB.”

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

This entry was posted in Technology, USB. Bookmark the permalink.

One Response to Νέας γενιάς USB με ισχύ 100 Watt

  1. Pingback: Νέας Γενιάς USB Με Ισχύ 100Watt