Ο νέος επεξεργαστής της Intel τροφοδοτείται από ...μια πατάτα!

Αν δεν μπορούμε να κάνουμε τις μπαταρίες να διαρκούν περισσότερο, τι πιο λογικό από το να κάνουμε τα ηλεκτρονικά να απαιτούν λιγότερη ενέργεια. Την κατεύθυνση αυτή φαίνεται να ακολουθεί η Intel στην προσπάθεια της να "πολεμήσει" τους επεξεργαστές ARM.

Την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε ένα νέο μικροεπεξεργαστή, ο οποίος χρησιμοποιεί τόσο λίγη ενέργεια που μπορεί να τροφοδοτηθεί μέσω ηλιακής και κινητικής ενέργειας ή ακόμα και ...μιας πατάτας!

Και ενώ η συνήθης τάση της λειτουργίας των σημερινών επεξεργαστών είναι το 1V (ή και περισσότερο), ο συγκεκριμένος λειτουργεί με 10 mV, ή με άλλα λόγια με το 1/100 της τάσης των τωρινών επεξεργαστών.

Σύμφωνα με την εταιρεία:

"O νέος επεξεργαστής (με κωδικό όνομα 'Claremont') τρέχει γρήγορα όταν απαιτείται, ενώ όταν δεν υπάρχει λόγος ρίχνει την κατανάλωση ενέργειας στα 10mW. Ο επεξεργαστής δε θα κυκλοφορήσει ως αυτόνομο προϊόν, αλλά τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν μελλοντικά για την ενσωμάτωση κυκλωμάτων NTV (Near-Treshold Voltage) σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων."

[πηγή wired]

 

Loading