Η Νέα Ζηλανδία απορρίπτει την πρόταση της Huawei για τα δίκτυα 5G για λόγους εθνικής ασφαλείας

Η κόντρα ΗΠΑ και Huawei είναι γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια, άσχετα αν κορυφώθηκε τους τελευταίους μήνες με την καθολική απαγόρευση πώλησης των προϊόντων της και την απαίτηση της κυβέρνησης να ακολουθήσουν το παράδειγμα της και οι σύμμαχοι της! Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε το καλοκαίρι και η Αυστραλία, η οποία μπλόκαρε τις ZTE και Huawei από την πώληση εξοπλισμού για τα δίκτυα 5G, ενώ τώρα σειρά παίρνει η Νέα Ζηλανδία.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας απέρριψε την πρόταση της Huawei σχετικά με τον εξοπλισμό της χώρας για το στήσιμο των επερχόμενων δικτύων 5G, με τη δικαιολογία ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια. Το αίτημα για τον εξοπλισμό έγινε από τον πάροχο τηλεπικοινωνιών Spark New Zealand Ltd. και τώρα εξετάζεται εάν θα προσβάλλουν την απόφαση για το μπλοκάρισμα της Huawei.

Από την πλευρά της, η Huawei έχει επιμείνει πολλές φορές ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως ανάμειξη στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της και τονίζει πως έχει υπογράψει περισσότερα από 20 συμβόλαια με παρόχους σε όλο τον κόσμο για τεχνολογίες που αφορούν τα δίκτυα 5G. Προτίθεται, επίσης, να συνεργαστεί με οποιονδήποτε έχει αμφιβολίες για την αξιοπιστία της.

[via]

Loading