up_icon
Cameras Photography Nikon

Nikon D6: Επίσημα η νέα κορυφαία full-frame κάμερα της εταιρείας

12 Φεβρουαρίου 2020 Yannis Elpidis

Nikon D6: Επίσημα η νέα κορυφαία full-frame κάμερα της εταιρείας

Η Nikon παρουσιάζει το νέο κορυφαίο μοντέλο DSLR: τη Nikon D6. Από τις ειδησεογραφικές λήψεις έως την κάλυψη διεθνών αθλητικών συναντήσεων, αυτή η εξαιρετική φωτογραφική μηχανή πλήρους κάδρου ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επαγγελματιών που δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη.

Με το ισχυρότερο σύστημα AF της Nikon έως τώρα και με γρήγορες συνδέσεις ενσωματωμένες στη φωτογραφική μηχανή για τη μεταφορά εικόνων σε πραγματικό χρόνο, η D6 επιτρέπει στους επαγγελματίες να δημιουργούν εικόνες και να τις παραδίδουν χωρίς περιορισμούς. Ο νέος μηχανισμός AF είναι πιο γρήγορος από ποτέ. Μια διάταξη 105 επιλέξιμων αισθητήρων σταυροειδούς διάταξης (cross type) με υψηλότερη πυκνότητα κάλυψης κατά 1,6x σε σύγκριση με την D5 οδηγεί την ακρίβεια σε νέα ύψη. Προσθέστε και την απαράμιλλη απόδοση ακόμη και υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού, καθώς και το ανώτερο επίπεδο απόδοσης στην απόκτηση θεμάτων. Ένα αυξημένο εύρος επιλέξιμων μοτίβων AF επιλογής περιοχής από ομάδα, επιτρέπει στους χρήστες να βελτιστοποιούν τη ρύθμιση AF για οποιαδήποτε εργασία και να επιτυγχάνουν περισσότερες καθαρές λήψεις της δράσης.

Οι ενσωματωμένες συνδέσεις στη φωτογραφική μηχανή εξασφαλίζουν τις υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς καθώς βρίσκεστε εν κινήσει και δεν μειώνονται ενώ τραβάτε λήψεις. Οι βελτιωμένες ροές εργασίας εξασφαλίζουν περισσότερους τρόπους για να επιλέξετε και να δώσετε προτεραιότητα στις κύριες λήψεις για μεταφορά, χαρίζοντας στους φωτογράφους ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε ένα χώρο όπου κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Οι οθόνες υψηλής ανάλυσης της φωτογραφικής μηχανής παρέχουν βελτιωμένη προβολή και αναγνωσιμότητα, ενώ η D6 διατηρεί παράλληλα το ανθεκτικό σώμα που ανέδειξε την D5 σε αγαπημένο μοντέλο για τους επαγγελματίες φωτογράφους.

nikon-d6-official-1.jpg

Ο Dirk Jasper, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, αναφέρει:

Η D6 είναι ένας εκπληκτικός διάδοχος της Nikon D5. Το νέο κορυφαίο μοντέλο της Nikon περιλαμβάνει βελτιώσεις σε σχέση με την προκάτοχό του με καθοριστική για τον κλάδο λειτουργία AF και ευέλικτη συνδεσιμότητα. Δεν μπορείτε να ελέγξετε τη δράση, τον φωτισμό ή το περιβάλλον. Μπορείτε όμως να ελέγξετε την D6 και αυτή η DSLR σάς επιτρέπει να αποτυπώνετε όλες τις καθοριστικές στιγμές.

Σύνοψη βασικών λειτουργιών

  • AF πεδίου 105 που θέτει νέα πρότυπα: Διάταξη 105 επιλέξιμων αισθητήρων σταυροειδούς διάταξης (cross type) που φτάνει έως τα -4,5 EV στο κεντρικό σημείο εστίασης και -4 EV σε όλα τα άλλα σημεία. Λειτουργία AF επιλογής περιοχής από ομάδα με περισσότερες προσαρμοσμένες ρυθμίσεις για απαράμιλλη δυνατότητα παρακολούθησης. Βελτιωμένο σύστημα αναγνώρισης σκηνών για κορυφαία λήψη θεμάτων.
  • Πετύχετε ακριβώς τη λήψη που θέλετε: Η D6 επιτρέπει στους χρήστες να ορίζουν εκείνοι το αρχικό σημείο εστίασης κατά τη λήψη με AF αυτόματης επιλογής περιοχής και να θέτουν προτεραιότητα στα μάτια του θέματος κατά τη χρήση AF αυτόματης επιλογής περιοχής ή παρακολούθησης 3D.
  • Κορυφαία ακρίβεια και ταχύτητα: Εκμεταλλευτείτε τις ταχύτητες ριπής που φτάνουν τα 14 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με πλήρες AF/AE ή έως 10,5 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) στη λειτουργία άηχης φωτογράφισης.
  • Ποιότητα εικόνας κορυφαίου μοντέλου: Φακοί μοντούρας F. Αισθητήρας CMOS πλήρους κάδρου 20,8 MP. Επεξεργαστής εικόνας EXPEED 6. Αισθητήρας RGB 180K pixel. Μεγάλο εύρος ISO 100–102400 επεκτάσιμο σε ISO 3280000 και σε ISO 50.
  • Γρήγορες συνδέσεις ενσωματωμένες στη φωτογραφική μηχανή: Ενσωματωμένα Wi-Fi, Bluetooth και GPS. Το ενσύρματο LAN της φωτογραφικής μηχανής υποστηρίζει το πρότυπο 1000BASE-T και επιτυγχάνει ταχύτερη επικοινωνία κατά περίπου 15% σε σύγκριση με την επίσης καταξιωμένη D5.
  • Οπτικό σκόπευτρο 0,72x με στοιχεία OLED: Εξασφαλίζει απόλυτα ακριβή επιβεβαίωση σε ένα ευρύ πεδίο προβολής, χωρίς καθυστέρηση. Στο σκόπευτρο εμφανίζονται ενδείξεις pitch and roll.
  • Απλοποιημένη ροή εργασιών: Περισσότεροι τρόποι να ελέγξετε, να επιλέξετε και να μεταφέρετε τις κύριες λήψεις χάρη στην εξαιρετικά ευκρινή οθόνη αφής 3,2 ιντσών. Οι βασικές λήψεις μπορούν να σταλούν στην αρχή της ουράς αποστολής καθώς μεταφέρετε εικόνες σε υπολογιστή μέσω ενσύρματου LAN ή από τη σύνδεση Wi-Fi της φωτογραφικής μηχανής.
  • Ευέλικτες υποδοχές καρτών: Οι διπλές υποδοχές κάρτας δέχονται κάρτες XQD και CFexpress, τις ταχύτερες κάρτες που είναι διαθέσιμες έως σήμερα. Επωφεληθείτε από τις γρήγορες ταχύτητες ανάγνωσης, εγγραφής και μεταφοράς.
  • Εργονομικές εξελίξεις: Οι οθόνες υψηλότερης ανάλυσης παρέχουν βελτιωμένη ορατότητα και δυνατότητα ανάγνωσης. Υπάρχει εύκολη πρόσβαση στις κύριες θύρες ακόμη και όταν φωτογραφίζετε με συνδεδεμένο ασύρματο πομπό.
  • Ανθεκτική και ασφαλής: Το στιβαρό σώμα της φωτογραφικής μηχανής είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε περιβάλλον, ενώ παράλληλα η D6 είναι συμβατή με τις δημοφιλείς κλειδαριές Kensington.

Εκτός από τη Nikon D6, η εταιρεία Nikon παρουσίασε και δύο νέους φακούς NIKKOR Z: τον υπερευρυγώνιο NIKKOR Z 20mm f/1.8 S και τον τηλεφακό zoom NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR. Και οι δύο φακοί εστιάζουν γρήγορα, ήσυχα και ομαλά και διαθέτουν εκτενή στεγανοποίηση για προστασία από τη σκόνη και την υγρασία.

Ο NIKKOR Z 20mm f/1.8 S επεκτείνει τη σειρά φακών S-line f/1,8 υψηλής απόδοσης για το σύστημα Nikon Z. Όταν το εύρος δεν είναι αρκετό, αυτός ο φωτεινός, υπερ-ευρυγώνιος φακός σταθερής εστιακής απόστασης 20 mm είναι μια εντυπωσιακή επιλογή. Τα προηγμένα οπτικά στοιχεία, η ευρεία μοντούρα Z και το σταθερό στρογγυλό διάφραγμα f/1,8 9 λεπίδων δίνουν τη δυνατότητα για συναρπαστική απόδοση σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού. Η ευκρίνεια είναι εξαιρετική από άκρη σε άκρη και μοναδική στις κοντινές αποστάσεις χάρη στην ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις 0,20 m. Το γυάλινο στοιχείο ED και η ανακλαστική νανοκρυσταλλική επίστρωση της Nikon μειώνουν τα διπλά είδωλα και τις αντανακλάσεις. Σε κάθε περίσταση αυτός ο φακός mirrorless αποτυπώνει πολλά περισσότερα από τη θέα.

z24-200-4-63-angle1.jpg

Ο NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR έρχεται στην οικογένεια Nikon Z ως ο τέλειος επαγγελματικός φακός για να συλλαμβάνετε εξαιρετικά λεπτομερείς φωτογραφίες και video. Ως ένας από τους πιο compact τηλεφακούς zoom που διατίθεται τώρα, χωράει εύκολα στις μικρότερες τσάντες εξοπλισμού. Η μεγάλη μοντούρα Z έχει επιτρέψει μια μοναδική σχεδίαση όπου τα μεγαλύτερα στοιχεία φακού είναι στο πίσω μέρος, εξασφαλίζοντας εξαιρετική ισορροπία και ευκολία χειρισμού. Η οπτική σχεδίαση εξασφαλίζει ευκρινείς εικόνες με έντονα χρώματα και δυνατό κοντράστ, είτε φωτογραφίζετε σε ευρείες γωνίες είτε σε αποστάσεις τηλεφακού. Αποτυπώστε υπέροχα πλάνα video πλήρους κάδρου, χάρη στο προηγμένο οπτικό σύστημα NIKKOR που αξιοποιεί πλήρως την ανώτερη ποιότητα εικόνας της φωτογραφικής μηχανής Nikon Z.

Ο Dirk Jasper, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, σχολιάζει:

Αυτοί οι νέοι φακοί NIKKOR προσθέτουν ακόμη περισσότερες δημοφιλείς εστιακές αποστάσεις στο σύστημα Nikon Z. Είτε πρόκειται για φωτογραφίες, είτε για video, σε στενούς εσωτερικούς χώρους ή έξω στη φύση, όσοι ασχολούνται με τις εικόνες έχουν πλέον ακόμη περισσότερες ευκαιρίες να ανταποκρίνονται σε όσα συμβαίνουν με τα δημιουργικά εργαλεία που χρειάζονται

Απόλυτο εύρος και ελευθερία. NIKKOR Z 20mm f/1.8 S

Γρήγορος υπερευρυγώνιος φακός mirrorless f/1,8: Συγκλονιστική ευκρίνεια από άκρο σε άκρο και υπέροχη απόδοση σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού.

Απίστευτη ευκρίνεια: Η ευκρίνεια είναι απίθανη και εξαιρετική σε κοντινές αποστάσεις. Η ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις 0,20 m δίνει στους φωτογράφους τον έλεγχο του κάδρου—από κοντινές λήψεις έως το άπειρο.

Όμορφο bokeh: Ο προηγμένος οπτικός σχεδιασμός επιτυγχάνει εξαιρετικές λάμψεις και φυσικό bokeh.

Ευκρινείς, καθαρές εικόνες: Το γυάλινο στοιχείο ED και τα ασφαιρικά στοιχεία φακού διορθώνουν τις χρωματικές εκτροπές, ενώ η ανακλαστική νανοκρυσταλλική επίστρωση της Nikon μειώνει τα διπλά είδωλα και την αντανάκλαση.

Έτοιμος για video: Η εστίαση είναι γρήγορη, ομαλή και αθόρυβη. H αλλαγή γωνίας θέασης κατά την αλλαγή εστίασης σχεδόν εξαλείφεται.

Στεγανοποίηση για προστασία από τις καιρικές συνθήκες: Κάθε κινητό μέρος του κυρίως σώματος του φακού έχει στεγανοποιηθεί για προστασία από τη σκόνη και την υγρασία.

nikon-d6-official-2.jpg

Για όλα τα ταξίδια σας. NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR

Εξαιρετικά compact τηλεφακός zoom: Φακός mirrorless πλήρους κάδρου 24–200 mm ευρυγώνιου zoom έως zoom τηλεφακού.

Έτοιμος για ταξίδι: Ζυγίζει μόλις 570 g και χωράει εύκολα σε μικρότερες τσάντες εξοπλισμού. Ο διακόπτης ασφάλισης του zoom διατηρεί τον φακό σε πλήρη σύμπτυξη όταν βρίσκεται στην τσάντα εξοπλισμού σας.

Ευκρίνεια στις κοντινές λήψεις: Ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις 0,5 m στα 24 mm και 0,7 m στα 200 mm.

Εξαιρετικός για video:
Η αυτόματη εστίαση είναι αθόρυβη σαν ψίθυρος. H αλλαγή γωνίας θέασης κατά την αλλαγή εστίασης μειώνεται, όπως και η μετατόπιση εστίασης κατά τη ρύθμιση του zoom.

Ευκρινείς, καθαρές εικόνες:
Το γυάλινο στοιχείο ED ασφαιρικού φακού και τα στοιχεία ασφαιρικού φακού εξασφαλίζουν ελάχιστη παραμόρφωση στο σύνολο του εύρους zoom. Η επίστρωση ARNEO της Nikon μειώνει τα διπλά είδωλα και τις αντανακλάσεις για πιο καθαρές εικόνες.

Ανθεκτικός σε σκόνη και σταγονίδια:
Ο φακός έχει στεγανοποιηθεί για προστασία από τη σκόνη και την υγρασία. Η επίστρωση φθορίου απωθεί ενεργά τη σκόνη και τη βρομιά, χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα της εικόνας.
Yannis Elpidis

Είμαι ένας λάτρης της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Γνώρισα τον πρώτο μου υπολογιστή στα μέσα της δεκαετίας του '80 και ήταν "love at first sight" που λένε και στο χωριό μου. Θα με βρείτε καθημερινά στη "Darkpony Digital".

Αγαπημένο μότο:
 "There are 10 kinds of people, those who understand binary and those who don't."

ΣΧΟΛΙΑ
read more

Αναφορά: Η Nikon θα σταματήσει σύντομα την παραγωγή SLR καμερών

13 Ιουλίου 2022 Christos Elpidis

Αργά ή γρήγορα θα έρθει το οριστικό τέλος για τις κάμερες SLR και φαίνεται ότι η Nikon θα είναι από τα πρώτα μεγάλα ονόματα που θα σταματήσουν την παραγωγή τους. Σύμφωνα με αναφορά του Nikkei Asia, η εταιρεία ...

Nikon Z 30: Η καλύτερη κάμερα της εταιρείας για vlogging

29 Ιουνίου 2022 Techgear Team

H Nikon βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κυκλοφορία μιας φωτογραφικής μηχανής για vlogging που αλλάζει το παιχνίδι, τη Nikon Z 30. Μικρή, ικανή και εξαιρετικά εύχρηστη, η φωτογραφική μηχανή ...

Η Canon παρουσιάζει τις νέες EOS R7 και R10

24 Μαΐου 2022 Techgear Team

Η Canon ανακοινώνει τις πρώτες mirrorless APS-C φωτογραφικές μηχανές του EOS R System, την EOS R7 και την EOS R10, οι οποίες φέρνουν τα οφέλη των EOS R στον δημοφιλή τύπο αισθητήρα εικόνας APS-C. Ο τύπος ...

SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS 2022: Οι φετινοί νικητές

12 Απριλίου 2022 Techgear Team

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τους φετινούς νικητές του υψηλού κύρους φωτογραφικού διαγωνισμού, Sony World Photography Awards 2022. Ο διακεκριμένος φωτογράφος Adam...

Canon EOS R5 C: Επίσημα η πρώτη 8K full-frame κάμερα της εταιρείας

20 Ιανουαρίου 2022 Yannis Elpidis

Η Canon ανακοινώνει σήμερα την EOS R5 C, μια ισχυρή, υβριδική κάμερα που συνδυάζει τις επαγγελματικές δυνατότητες δημιουργίας ταινιών της σειράς Cinema EOS με τις δυνατότητες φωτογραφίας του EOS R System. ...

Leica M11: Επίσημα η νέα rangefinder κάμερα της εταιρείας

16 Ιανουαρίου 2022 Christos Elpidis

Η Leica ανακοίνωσε επίσημα τη νέα προσθήκη της στην σειρά rangefinder καμερών, με το μοντέλο Leica M11 να διατηρεί μεν την κλασική εμφάνιση, αλλά να φέρνει στο πακέτο της μια νέα τεχνολογία στον αισθητήρα, ...

Nikon Z 9: Ανακοινώθηκε επίσημα η νέα full-frame κάμερα

29 Οκτωβρίου 2021 Techgear Team

Η Nikon ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία της Z 9, του πιο προηγμένου κορυφαίου μοντέλου φωτογραφικής μηχανής της έως τώρα. Η Z 9 αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα μπροστά τόσο για τη Nikon όσο και για την ...

Canon PowerShot PX: Η πρώτη έξυπνη φωτογραφική μηχανή της εταιρείας

28 Οκτωβρίου 2021 Techgear Team

Η Canon παρουσιάζει την PowerShot PX, μια μικρή, έξυπνη και φιλική φωτογραφική μηχανή, η οποία καταγράφει αυτόματα εικόνες υψηλής ποιότητας 11,7MP και βίντεο Full HD 60p. Η PowerShot PX αποτελεί μέρος της ...

Sony Alpha 7 IV: Η νέα full-frame κάμερα της εταιρείας με αισθητήρα 33MP

21 Οκτωβρίου 2021 Techgear Team

Η Sony ανακοίνωσε σήμερα τρεις νέες προσθήκες στη σειρά φωτογραφικών προϊόντων της - την φωτογραφική μηχανή εναλλάξιμων φακών ALPHA 7 IV (μοντέλο xxx) με τον πρόσφατα ανεπτυγμένο αισθητήρα εικόνας 33 megapixel...

GoPro HERO10 Black: Επίσημα με δυνατότητα λήψης 5.3K video στα 60fps

17 Σεπτεμβρίου 2021 Christos Elpidis

Η GoPro ανακοίνωσε επίσημα τη νέα action camera της, GoPro HERO10 Black, η οποία έρχεται με νέο επεξεργαστή που της δίνει τη δυνατότητα για λήψη video σε ανάλυση έως 5.3K στα 60fps, αλλά και 4K video στα 120fps...

Loader
techgear_icon