Nikon Z 9: Ανακοινώθηκε επίσημα η νέα full-frame κάμερα

Η Nikon ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία της Z 9, του πιο προηγμένου κορυφαίου μοντέλου φωτογραφικής μηχανής της έως τώρα. Η Z 9 αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα μπροστά τόσο για τη Nikon όσο και για την επαγγελματική απεικόνιση. Αυτή η φωτογραφική μηχανή mirrorless περιλαμβάνει έναν νέο αισθητήρα 45,7 MP τύπου στοίβας CMOS πλήρους κάδρου, σχεδιασμένο από μηχανικούς της Nikon καθώς και τον εξαιρετικά γρήγορο επεξεργαστή EXPEED 7. Περιλαμβάνει το πιο εξελιγμένο σύστημα αυτόματης εστίασης και παρακολούθησης 3D που έχει κυκλοφορήσει από τη Nikon έως τώρα, κορυφαίες στην κατηγορία της δυνατότητες video, εξαιρετική οθόνη ηλεκτρονικού σκόπευτρου ,ταχύτητες έως και 120 fps με πλήρη αυτόματη εστίαση και μέτρηση έκθεσης και άλλα.

Παράλληλα με τη Z 9, η Nikon ανακοινώνει επίσης την κυκλοφορία του NIKKOR Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S –του πρώτου υπερ-τηλεφακού zoom της σειράς Z– και του προσαρμογέα μοντούρας FTZ II, που βελτιώνει περαιτέρω τη χρήση του προσαρμογέα μοντούρας FTZ που κυκλοφορεί ήδη.

Η Z 9 έχει σχεδιαστεί για όσους επεκτείνουν τα όρια της φωτογράφισης και της βιντεογράφησης. Ταιριάζει σε επαγγελματίες φωτορεπόρτερ που ασχολούνται με άγρια φύση ή αθλήματα όπου απαιτείται κορυφαία λειτουργία EVF και AF καθώς και διαπιστευτήρια ανθεκτικότητας που ξεπερνούν ακόμη και την D6. Η Z 9 εξυπηρετεί επίσης τους επαγγελματίες φωτογράφους σε λήψεις μόδας και εμπορικές λήψεις, καθώς απαιτείται να ξεδιπλώνουν την πλήρη δημιουργικότητά τους με υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες και video, αλλά και τους δημιουργούς περιεχομένου video που αναζητούν ποιοτικές λήψεις σε αποδοτικά και ευέλικτα περιβάλλοντα παραγωγής.

Βασικά χαρακτηριστικά της Z 9

Εξαιρετική απόδοση AF και παρακολούθησης 3D

Το σύστημα AF 493 σημείων περιλαμβάνει 405 σημεία AF αυτόματης επιλογής περιοχής –πέντε φορές περισσότερα από αυτά της Z 7II– ενώ οι 10 λειτουργίες αυτόματης επιλογής περιοχής επιτρέπουν στους χρήστες να βελτιστοποιούν τη ρύθμιση AF ανάλογα με την εργασία τους. Παράλληλα, το AI βαθιάς μάθησης βρίσκεται στο κέντρο της πιο προηγμένης λειτουργίας ταυτόχρονης ανίχνευσης έως και εννέα διαφορετικών τύπων θεμάτων. Αυτό συνδυάζεται με την παρακολούθηση 3D – για πρώτη φορά στη σειρά φωτογραφικών μηχανών mirrorless της Nikon– για να βοηθάει ώστε να αποτυπώνεται κάθε σημαντική στιγμή. Από τους ανθρώπους και τα χαρακτηριστικά τους έως ζώα ή οχήματα, η Z 9 αντιλαμβάνεται τι είναι αυτό που φωτογραφίζεται και αντιδρά άμεσα στις αλλαγές στη θέση, τον προσανατολισμό ή την ταχύτητα του θέματος.

Δυνατότητες video που αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού

Η απίστευτη απεικονιστική δύναμη της Z 9 επιτρέπει στους χρήστες να αποτυπώνουν υπέροχα video 8Κ UHD, 4Κ UHD και 4K 120p πλήρους κάδρου και time lapse video στη φωτογραφική μηχανή. Τα video σε ποιότητα 8K στα 30p μπορούν να διαρκούν έως και 125 λεπτά το ένα, η μεγαλύτερη διάρκεια μεταξύ των φωτογραφικών μηχανών mirrorless. Παράλληλα, μια επερχόμενη ενημέρωση υλικολογισμικού θα επιτρέπει την εγγραφή video RAW 8K σε εξαιρετικά ομαλά 60p. Η πλήρης AF/AE και το AF ανίχνευσης ματιών υποστηρίζει video καθώς η νέα μορφή N-RAW της Nikon διατηρεί τα μεγέθη αρχείων σε διαχειρίσιμο μέγεθος.

Ισχυρή ταχύτητα

Καταγράψτε περισσότερα από 1.000 καρέ σε RAW πλήρους ανάλυσης με ταχύτητα 20 fps σε μία ριπή, ακόμη και έως 120 fps με πλήρη δυνατότητα AF/AE στη νέα λειτουργία C+. Ο ταχύτερος ρυθμός σάρωσης στον κόσμο ουσιαστικά εξαλείφει την παραμόρφωση κλείστρου, σε τέτοιο βαθμό ώστε το μηχανικό κλείστρο να έχει αφαιρεθεί. Οι ταχύτητες κλείστρου 1/32000 συνδυάζονται με τη δυνατότητα της φωτογραφικής μηχανής να φωτογραφίζει σε ISO 64 για απίστευτο βάθος πεδίου ακόμη και σε ακραίες συνθήκες έντονου φωτισμού.

Σταθερή ορατότητα, σε πραγματικό χρόνο

Η Z 9 διαθέτει την πιο φωτεινή (3000 nit) οθόνη ηλεκτρονικού σκοπεύτρου, με τεχνολογία διπλής ροής που εξασφαλίζει λήψεις με πάντοτε ζωντανή εικόνα, χωρίς διακοπές, ώστε οι φωτογράφοι να μη χάνουν ούτε μία στιγμή. Η οθόνη της Z 9 παρέχει πραγματικά συνεχή προβολή σε πραγματικό χρόνο, που σημαίνει ότι εάν ένα θέμα κινηθεί ή υπάρχει η παραμικρή αλλαγή στη σκηνή που φωτογραφίζεται, ο χρήστης θα το δει.

Εργονομία και στιβαρότητα

Ένα ακόμη στοιχείο που εμφανίζεται πρώτη φορά στη Nikon είναι ότι η Z 9 είναι εξοπλισμένη με ανακλινόμενη οθόνη τεσσάρων αξόνων οριζόντια και κατακόρυφα, παρέχοντας στους φωτογράφους τη δυνατότητα να προσαρμόζονται στη στιγμή με γρήγορο και ευέλικτο καδράρισμα. Αποτελεί ένα πλήρως επαγγελματικό εργαλείο καθώς τα εργονομικά στοιχεία της φωτογραφικής μηχανής, όπως η διάταξη των κουμπιών, έχουν βελτιωθεί με βάση τα σχόλια επαγγελματιών φωτογράφων. Ταυτόχρονα, η ανθεκτικότητά της υπερβαίνει αυτή της D6, εξασφαλίζοντας ότι οι χρήστες αποτυπώνουν τα πάντα ακόμη και υπό δύσκολες συνθήκες. Ένα νέο κουμπί λειτουργίας AF επιτρέπει στους χρήστες να εναλλάσσουν τις λειτουργίες AF και επιλογή περιοχής AF κατά τη λήψη από το σκόπευτρο, ενώ η επάνω και η πίσω οθόνη LCD και τα βασικά κουμπιά φωτίζονται με ένα πάτημα στον διακόπτη τροφοδοσίας για να αλλάζετε εύκολα τις ρυθμίσεις στο σκοτάδι.

nikkor-z.jpg

Φακός NIKKOR Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S

Ένας γρήγορος και ευέλικτος σύντροφος των φωτογραφικών μηχανών Nikon Z. ONIKKOR Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S εστιάζει γρήγορα και αθόρυβα για να παρακολουθεί γρήγορα κινούμενα θέματα με απόλυτη ακρίβεια, ακόμη και αν κινούνται ακανόνιστα. Το εύρος zoom τηλεφακού 100-400mm που διαθέτει και η ανώτερη οπτική απόδοσή του εξασφαλίζουν κορυφαία αποτελέσματα σε πολλές καταστάσεις, είτε το θέμα βρίσκεται σχετικά κοντά είτε μακριά. Επιπρόσθετα, η ισχυρή απόδοση VR, ισοδύναμη με 5,5 στοπ επιτρέπει στους φωτογράφους να φωτογραφίζουν με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι σε χαμηλότερες ταχύτητες κλείστρου χωρίς να θυσιάζουν την ευκρίνεια. Η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι μόλις 0,75 m στο ευρύτερο άκρο του εύρους zoom και 0,98 m σε πλήρη επέκταση.

Προσαρμογέας μοντούρας FTZ II

Ο προσαρμογέας μοντούρας FTZ II βελτιώνει περαιτέρω τη χρήση του ήδη υπάρχοντος προσαρμογέα μοντούρας FTZ χάρη στη βελτιστοποιημένη σχεδίασή του. Υποστηρίζει περίπου 360 φακούς NIKKOR F από τους φακούς τύπου AI και νεότερους, επιτρέποντας τη χρήση των φακών NIKKOR F που έχουν κυκλοφορήσει ήδη με φωτογραφικές μηχανές της σειράς Z. Ο προσαρμογέας μοντούρας FTZ II μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με κατακόρυφη λαβή και διάφορα αξεσουάρ λήψης video και επιτρέπει να γίνεται αλλαγή των φακών χωρίς να αποσυναρμολογείται η φωτογραφική μηχανή από το τρίποδο.

Πρόσθετες δυνατότητες της Z 9

  • Compact σώμα: μικρότερη κατά 20% σε σχέση με την D6, με βαθιά λαβή που επιτρέπει σταθερό κράτημα τόσο σε οριζόντια όσο και σε κατακόρυφες λήψεις

  • Κατασκευή από κράμα μαγνησίου για την απόλυτη ισορροπία αντοχής και χαμηλού βάρους.

  • Εκτεταμένη στεγανοποίηση έναντι των καιρικών φαινομένων που διατηρεί τόσο τη φωτογραφική μηχανή, όσο και τους φακούς σειράς Z και τους προσαρμογείς μοντούρας ασφαλείς απέναντι στα καιρικά φαινόμενα

  • Αγώγιμη επίστρωση που δημιουργεί ένα μαγνητικό πεδίο που απωθεί τα σωματίδια σκόνης από τον αισθητήρα

  • Ένα εγγενές εύρος ISO 64 έως 25600 (επεκτάσιμο σε ισοδύναμο 32-102400) συνδυάζεται με τον προηγμένο αλγόριθμο αποθορυβοποίησης και μείωση του τρεμουλιάσματος στη φωτογραφική μηχανή

Στις 7.00 μ.μ. σήμερα, θα γίνει μια σύντομη ζωντανή μετάδοση από το κανάλι της Nikon Europe στο YouTube και θα περιλαμβάνει ζωντανή ομιλία και Ερωτήσεις και Απαντήσεις σχετικά με την κυκλοφορία της Z 9.

Στις 5 Νοεμβρίου μεταξύ 2.00 και 10.00 μ.μ., μια αποκλειστική εκδήλωση, η #NikonDays θα γιορτάσει το νέο κορυφαίο μοντέλο φωτογραφικής μηχανής Nikon, ενώ ταυτόχρονα επαγγελματίες της Nikon θα συζητούν τα πάντα για το σύστημα Z! Συντονιστείτε για συνεδρίες ερωτήσεων και απαντήσεων και εκπαιδεύσεις. Η εκδήλωση είναι δωρεάν και περιλαμβάνει ομιλίες από επιδραστικούς φωτογράφους που ήταν μεταξύ των πρώτων που χρησιμοποίησαν τη Z 9. Εγγραφείτε τώρα για αυτές τις συνεδρίες. Ο χώρος είναι περιορισμένος.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, κρατήστε τη θέση σας εδώ: https://nikondays.nikoneurope.com

Για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://nikondays.nikoneurope.com

Loading