Το μεγαλύτερο trend των τελευταίων μηνών είναι χωρίς αμφιβολία η εικονική πραγματικότητα, με τις περισσότερες εταιρείες να προχωρούν στην κατασκευή των δικών τους VR headsets. Όχι, όμως, και η Nintendo, η οποία γενικότερα δεν φημίζεται για τις...βουτιές σε νέες τεχνολογίες, παρά το γεγονός ότι ιστορικά υπήρξε από τις πλέον καινοτόμες εταιρείες σε πολλούς τομείς.

Όπως επιβεβαίωσε ο Philippe Lavoue της Nintendo France, η εταιρεία δεν σκοπεύει να πηδήξει στο βαγόνι της εικονικής πραγματικότητας στο προσεχές μέλλον, διότι αμφιβάλλει για την βιωσιμότητα του σε βάθος χρόνου. Τα ίδια πάνω - κάτω πιστεύουν τόσο ο δημιουργός του Super Mario, Shigeru Miyamoto, όσο και ο πρόεδρος της Nintendo of America, Reggie Fils-Aime.

Δυσάρεστα τα νέα, λοιπόν, για όσους κατόχους Nintendo Switch περίμεναν ότι αργά ή γρήγορα θα μπορούσαν να ζήσουν την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας σε συνδυασμό με κάποια συνοδευτική συσκευή (όπως το PS VR). Παρόλα αυτά, η Nintendo δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει τίτλους της για άλλες πλατφόρμες, όπως έκανε με ιδιαίτερη επιτυχία όταν αποφάσισε να εισέλθει στον χώρο του mobile gaming.

[via]

Advertisements