Nokia: Αυτός είναι ο νέος λογότυπος της εταιρείας

Ανάμεσα σε αυτά που ξεχωρίσαμε στο MWC 2023 ήταν και το τεράστιο, παραδοσιακά, booth της Nokia όπου είδαμε από κοντά για πρώτη φορά την χρήση του νέου λογοτύπου της εταιρείας. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν μεν λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου και μάλιστα πολλοί έσπευσαν να διακωμωδήσουν το νέο σήμα, αλλά ο CEO της εταιρείας υπερασπίστηκε την απόφαση που έφερε την αλλαγή μετά από 60 χρόνια.

Σύμφωνα με τον Pekka Lundmark, CEO της Nokia,

Αλλάζουμε στρατηγική και παράλληλα ανανεώνουμε το brand για να δείξουμε στον κόσμο ποιοι είμαστε σήμερα: ένας ηγέτης στον τομέα της τεχνολογίας για λύσεις B2B (business to business) που κοιτάζει στο μέλλον όπου τα δίκτυα συναντούν το cloud. Για τους περισσότερους παραμένουμε ακόμα και σήμερα ένα επιτυχημένο brand στον κόσμο της mobile τηλεφωνίας, αλλά η Nokia είναι πολλά περισσότερο από αυτό. Θέλουμε να λανσάρουμε ένα νέο brand που εστιάζει πολύ περισσότερο στα δίκτυα και την ψηφιοποίηση της βιομηχανίας, κάτι που είναι εντελώς διαφορετικό από τα θρυλικά κινητά τηλέφωνα μας.

Υπενθυμίζουμε ότι η «μαμά» Nokia λειτουργεί ανεξάρτητα από το τμήμα των smartphones που διαχειρίζεται η HMD Global. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να δοθεί εξήγηση για το πως σκοπεύει να πορευτεί η τελευταία, μιας και τα νέα smartphones (π.χ. Nokia G22) που ανακοίνωσε στο MWC 2023 έρχονται με το κλασικό logo της Nokia. Προφανώς είναι δύο διαφορετικές εταιρείες, όμως, αμφότερες ποντάρουν πολλά επάνω στην αναγνωρισιμότητα της Nokia.

[Nokia]

Loading