Ο Chrome browser γίνεται ακόμα πιο οικονομικός με τα Memory Saver και Energy Saver

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν ξεκινήσει οι δοκιμές των λειτουργιών Memory Saver και Energy Saver στις πρώιμες εκδόσεις του Chrome browser και πλέον η Google είναι έτοιμη να τις ανακοινώσει επίσημα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Memory Saver υπόσχεται μείωση της κατανάλωσης μνήμης RAM από τον υπολογιστή έως 30% βάζοντας τις ανενεργές ανοικτές καρτέλες σε sleep mode, ενώ το Energy Saver περιορίζει την λειτουργία τους στο background και τα οπτικά εφέ (π.χ. animations, videos) όταν η μπαταρία του laptop πέσει κάτω από το 20%. Οι καρτέλες που έχουν μπει σε sleep mode θα ξαναφορτώνουν από την αρχή όταν πατήσει επάνω τους ο χρήστης.

Το Memory Saver και το Energy Saver θα είναι διαθέσιμα με το λανσάρισμα της έκδοσης Chrome 108 για Windows, macOS και ChromeOS μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Microsoft Edge browser προσφέρει αντίστοιχες λειτουργίες εδώ και περίπου δύο χρόνια, ενώ έχει βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις τους από την έκδοση Edge 100 και έπειτα (η εταιρεία κάνει λόγο για έως 83% εξοικονόμηση μνήμης από τα ανενεργά tabs).

Loading