Ο Chrome browser πλέον σε προστατεύει σε πραγματικό χρόνο

Η Google προσφέρει εδώ και αρκετό καιρό στους χρήστες του Chrome browser το Safe Browsing (Ασφαλής περιήγηση), ωστόσο, η εταιρεία ανακοινώνει επίσημα μια αλλαγή στην τυπική έκδοση του που αναμένεται να προσφέρει ακόμη καλύτερη προστασία από κακόβουλες ιστοσελίδες.

Σε μια ανάρτηση στο blog της, η Google δήλωσε ότι μέχρι σήμερα, η τυπική έκδοση του Safe Browsing αποθήκευε μια λίστα εχθρικών ιστοσελίδων στον υπολογιστή ή τη φορητή συσκευή σας. Αυτή η λίστα ενημερωνόταν κάθε 30 έως 60 λεπτά. Ωστόσο, η Google ανακάλυψε έκτοτε ότι μια τυπική κακόβουλη ιστοσελίδα είναι ενεργή μόνο για λιγότερο από 10 λεπτά, κατά μέσο όρο.

Η σημερινή αλλαγή για τους χρήστες του Chrome σημαίνει ότι η λίστα του Safe Browsing είναι πλέον προσβάσιμη στους servers της Google, ώστε οι ενημερώσεις της λίστας αυτής να γίνονται σε πραγματικό χρόνο. Η Google λέει ότι αυτό θα πρέπει να μειώσει τις επιθέσεις phishing από αυτές τις ιστοσελίδες έως και 25% περισσότερο σε σύγκριση με την παλιά μέθοδο.

Η εταιρεία προσθέτει ότι αυτή η αλλαγή θα φέρει επίσης "κρυπτογράφηση και άλλες τεχνικές βελτίωσης της ιδιωτικότητας για να διασφαλιστεί ότι κανείς, συμπεριλαμβανομένης της Google, δεν θα γνωρίζει ποια ιστοσελίδα επισκέπτεστε".

Αυτή η νέα αλλαγή του προτύπου Safe Browsing είναι διαθέσιμη τώρα στην desktop έκδοση του Chrome και στην έκδοση για iOS, ενώ οι κάτοχοι συσκευών Android θα δουν αυτή την αλλαγή αργότερα μέσα στον Μάρτιο.


Η Google ανακοίνωσε επίσης ότι η λειτουργία Password Checkup για το Chrome στο iOS έχει βελτιωθεί. Δεν θα ειδοποιεί μόνο τους χρήστες εάν έχουν κωδικούς πρόσβασης που έχουν χαρακτηριστεί ως παραβιασμένοι, αλλά θα στέλνει επίσης μήνυμα στους χρήστες εάν ένας ή περισσότεροι από τους κωδικούς πρόσβασης έχουν αντιγραφεί ή θεωρούνται αδύναμοι.

[Google]

Loading