Oppo: Παρουσίασε νέα τεχνολογία για κάμερα κάτω από την οθόνη

Η Oppo αποκάλυψε μια νέα τεχνολογία under-screen camera (USC) για smartphones, η οποία προφανώς έχει τον ίδιο στόχο με τις αντίστοιχες προτάσεις των ανταγωνιστών της εταιρείας, δηλαδή να κρύψει την εμπρόσθια κάμερα όσο το δυνατόν καλύτερα κάτω από την οθόνη προσφέροντας ταυτόχρονα την καλύτερη δυνατή ποιότητα λήψεων.

Η κινέζικη εταιρεία ισχυρίζεται στην ανακοίνωση της πως κατάφερε να λύσει και τα δύο θέματα των προηγούμενων γενεών USC, χάριν στη νέα κατασκευαστική δομή και τη χρήση εξειδικευμένων αλγορίθμων. Σχετικά με το θέμα της απόκρυψης της κάμερας, η Oppo σμίκρυνε το μέγεθος των pixels της οθόνης χωρίς να μειώσει τον αριθμό της πυκνότητας τους ανά ίντσα ακόμη και σε εκείνο το σημείο όπου κρύβεται η κάμερα. Επίσης, αντικατέστησε τις παραδοσιακές καλωδιώσεις της οθόνης με ένα καινοτόμο διάφανο υλικό που μειώνει το πάχος τους κατά 50% και βελτιώνει την ανάλυση.

oppo-usc-prototype-smartphone.jpg

Σε ό,τι αφορά την απόδοση της USC κάμερας, οι εξελιγμένοι αλγόριθμοι της Oppo έχουν τη δυνατότητα να προβλέπουν τις αλλοιώσεις που συμβαίνουν λόγω της παρεμβολής της οθόνης πάνω από τον αισθητήρα της κάμερας (π.χ. γυαλάδες και θολώσεις), με αποτέλεσμα η τελική λήψη να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα στα χρώματα και τη λεπτομέρεια.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε και σε ποιες συσκευές θα χρησιμοποιηθεί η νέα USC της Oppo, αλλά φανταζόμαστε πως δεν θα αργήσουμε να δούμε κάποιο μοντέλο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Loading