Παράλυτος αγγίζει ξανά χάρη σε ρομποτικό χέρι κινούμενο από το μυαλό του [Video]

Μερικές καθημερινές κινήσεις που όλοι εμείς θεωρούμε δεδομένες, όπως το να ντυθούμε, να ξύσουμε το κεφάλι μας ή να αγγίξουμε το χέρι κάποιου αγαπημένου μας προσώπου, για άλλους αποτελούν όνειρο ζωής...

Όταν ένα τροχαίο ατύχημα άφησε τον 23χρονο τότε Tim Hemmes τετραπληγικό, ο άτυχος άντρας πίστεψε ότι δε θα μπορούσε να κινήσει τα άκρα του ποτέ ξανά. Τώρα, επτά χρόνια μετά, η επιστήμη  έρχεται να τον διαψεύσει, δίνοντάς του την ευκαιρία να αγγίξει και πάλι το χέρι της αγαπημένης του, χάρη σε ένα ρομποτικό χέρι καθοδηγούμενο από τον ίδιο του τον εγκέφαλο!

"Μπορεί να μην ήταν το χέρι μου αλλά ήταν το μυαλό μου, οι σκέψεις μου. Μετακινούσα και πάλι κάτι. Δεν μπορώ να περιγράψω πώς ένιωσα εκείνη τη στιγμή γιατί απλούστατα δεν υπάρχει τέτοια λέξη!"

Ο Hemmes είναι ένας από τους εθελοντές μιας φιλόδοξης αποστολής του Πανεπιστημίου του Pittsburgh για την ανάπτυξη προσθετικών μελών κινούμενων με τη δύναμη του μυαλού, με σκοπό να προσφέρουν μεγαλύτερη ανεξαρτησία σε παράλυτους ανθρώπους.

Αυτή τη στιγμή το ρομποτικό χέρι θεωρείται ό,τι πιο κοντινό στο ανθρώπινο χέρι• ακόμα και τα δάχτυλα λυγίζουν όπως τα πραγματικά! Μικροσκοπικά ηλεκτρόδια εμφυτεύονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο και από εκεί η αποστολή ηλεκτρικών σημάτων ευθύνεται για την κίνηση του χεριού.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τις προσπάθειες του νεαρού άντρα αλλά και τη συγκινητική στιγμή που αγγίζει και πάλι το χέρι της αγαπημένης του Kattie Schaffer:


Paralyzed Man Uses Mind-Powered Robot Arm to Touch by TechGear

[πηγή huffingtonpost]
Loading