Philips Brilliance 252B9 Review: Μια αξιόλογη λύση για τον μέσο επαγγελματία

Η πανδημία COVID19 εκτόξευσε τις ανάγκες των επαγγελματιών για νέο εξοπλισμό που θα τους δώσει τη δυνατότητα να στήσουν ένα αξιοπρεπές περιβάλλον εργασίας στο σπίτι τους, εφάμιλλο με αυτό του γραφείου τους, αλλά ομολογουμένως δεν έχουν όλοι τη διάθεση ή/και την οικονομική δυνατότητα να ξοδέψουν πολλά χρήματα. Γι’ αυτό τον λόγο, οι περισσότεροι αναζητούν αξιόλογες λύσεις με λογικό κόστος και στην εξίσωση βάζουν και την ενεργειακή κατανάλωση των συσκευών τους, αφού επιβαρρύνουν τον προϋπολογισμό του σπιτιού και όχι της εταιρείας.

Μία από τις πιο αξιόλογες προτάσεις που έχουμε δει στην αγορά για επαγγελματική οθόνη είναι η Philips Brilliance 252B9, την οποία χρησιμοποιώ καθημερινά εδώ και περίπου 2 μήνες στο προσωπικό γραφείο μου. Πρόκειται για μια οθόνη με κόστος κοντά στα €270 που μου έχει λύσει τα χέρια και τη συστήνω ανεπιφύλακτα στον οποιονδήποτε επαγγελματία.

Η Philips έχει δώσει το μεγαλύτερο βάρος στην πιστότητα των χρωμάτων και στην ευρεία γωνία θέασης, ενώ προσθέτει ένα πολύ καλό reading mode και φυσικά επιλογές για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Διαθέτει πληθώρα υποδοχών για σύνδεση με σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή επιθυμεί ο χρήστης, εργονομική βάση για να ρυθμίζεις το ύψος, τη γωνία και την περιστροφή της ανάλογα με τις ανάγκες σου, ενώ είναι εξοπλισμένη και με τεχνολογία PowerSensor που αποκόπτει τελείως την κατανάλωση του ρεύματος σχεδόν αμέσως μόλις αποχωρήσεις από μπροστά της.

philips-252b9-techgear-review-8.jpg

Σχεδιασμός - Κατασκευή

Η Philips Brilliance 252B9 έρχεται με στιβαρή και εργονομική κατασκευή (SmartErgoBase) που διαθέτει κατάλληλο τρόπο για να συμμαζέψεις τα καλώδια και μπορείς να ρυθμίσεις το ύψος σε εύρος 15cm, τη γωνία από -5° έως 30° και τη φορά κατά 175° οριζόντια. Συνολικά η οθόνη καταλαμβάνει όλη την πρόσοψη με εξαίρεση το bezel στο κάτω μέρος, ενώ στο logo της Philips βρίσκεται ο αισθητήρας PowerSensor. Κάτω δεξιά βρίσκονται και τα 5 φυσικά κουμπιά γενικής διαχείρισης.

Όλες οι υποδοχές σύνδεσης σε άλλες συσκευές (VGA, DVI, HDMI 1.4, DisplayPort) βρίσκονται στο πίσω μέρος στα δεξιά, το καλώδιο τροφοδοσίας με διακόπτη on/off στην αριστερή ενώ στην αριστερή πλευρά υπάρχει ένα πλήρες σετ υποδοχών USB (4x USB 3.1 Type-A, 1x USB Type-B). Σημειώστε ότι υποστηρίζει στήριξη σε διαφορετικούς βραχίονες και βάσεις τοίχου VESA, ενώ διαθέτει 2x ηχεία ισχύος 2W που κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους για κάποια τηλεδιάσκεψη (όχι φυσικά για μουσική, ταινίες και gaming) και υποδοχή σύνδεσης ακουστικών.

Να αναφέρω, επίσης, ότι η κατασκευή της έχει γίνει από 85% ανακυκλωμένο πλαστικό υλικό και το πακέτο της από 100% ανακυκλωμένο χαρτόνι.

philips-252b9-techgear-review-14.jpg

Διαχείριση - Απόδοση

Το σύστημα διαχείρισης με τα κουμπιά είναι πανεύκολο στη χρήση και αρκετά γρήγορο στις μεταβάσεις από τα διάφορα προσφερόμενα modes και τις συνδεδεμένες συσκευές (π.χ. μπορεί να έχει ταυτόχρονα συνδεδεμένα υπολογιστή και παιχνιδοκονσόλα). Στις ρυθμίσεις εικόνας υπάρχουν 7 presets με ειδική διαμόρφωση για να παρακολουθείς ταινίες και videos, Low Blue Mode με τέσσερα διαφορετικά επίπεδα φωτεινότητας-αντίθεσης και λειτουργία EasyRead για όσους διαβάζουν ή επεξεργάζονται μεγάλα κείμενα, ακόμη και game mode με δυνατότητα παραμετροποίησης της έντασης των χρωμάτων.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί IPS panel 25’’ με αναλογία εικόνας 16:10 και ανάλυση 1920 x 1200 σε ρυθμό ανανέωσης 60Hz, και το matte φινίρισμα της πρόσοψης εξαλείφει τις αντανακλάσεις αν υπάρχει έντονος φωτισμός πίσω από τον χρήστη. Χάριν στο IPS panel απολαμβάνεις πολύ μεγάλη ακρίβεια στην αναπαραγωγή των χρωμάτων (99% της χρωματικής γκάμας sRGB), πολύ ευρείες γωνίες θέασης (178°) και φυσικά μπορείς να διαμορφώσεις την αναπαραγωγή της εικόνας σε κάθετο ή οριζόντιο προσανατολισμό ανάλογα με το πως το έχεις τοποθετήσει. Σημαντικό και το flicker-free mode που βοηθά τον χρήστη να τη χρησιμοποιεί για πολλές ώρες χωρίς να κουράζεται.

philips-252b9-techgear-review.jpg

Θα ήθελα λίγο μεγαλύτερη φωτεινότητα (είναι στα 300nits) και αντίθεση (1000:1), ωστόσο, για χρήση ως εργαλείο για την εργασία είναι ικανοποιητικές οι επιδόσεις της. Σε ό,τι αφορά το gaming, μην περιμένετε τις επιδόσεις των εξειδικευμένων gaming οθονών, αφού τόσο η ανάλυση, όσο και ο χρόνος απόκρισης (5ms) και ο ρυθμός ανανέωσης εικόνας (60Hz) δεν μπορούν να προσφέρουν την ποιότητα που ζητά ο hardcore gamer. Όπως ανέφερα και προηγουμένως, η Philips Brilliance 252B9 δεν προορίζεται για τέτοιου είδους χρήση, απλά καλύπτει τις βασικές ανάγκες και του casual gamer.

Στο κομμάτι της ενεργειακής κατανάλωσης έχω αναφέρει ήδη την ενσωμάτωση του ειδικού αισθητήρα που αντιλαμβάνεται την παρουσία του χρήστη με τη βοήθεια τεχνολογίας υπερύθρων, έτσι ώστε να μειώνει την φωτεινότητα ή ακόμη και να κλείνει εντελώς την οθόνη όταν έχεις αποχωρήσει από μπροστά της. Λειτουργεί όπως ακριβώς διαφημίζεται και το ευχάριστο είναι πως η οθόνη ενεργοποιείται άμεσα μόλις κουνήσεις λίγο το mouse ή πατήσεις κάποιο κουμπί στο πληκτρολόγιο. Κρατήστε ότι υπάρχουν επιλογές στο μενού για να ρυθμίσεις την ευαισθησία του PowerSensor ή ακόμη και να το απενεργοποιήσεις.

philips-252b9-techgear-review-13.jpg

Επίλογος

Η Philips Brilliance 252B9 αποτελεί μια πολύ αξιόλογη επιλογή για τον μέσο επαγγελματία χρήστη. Άνετη για πολύωρη χρήση, ενεργειακά οικονομική ειδικά για όσους θέλουν να είναι stand-by 24 ώρες την ημέρα, συμβατή με κάθε είδους συσκευή και με μια πολύ καλή τιμή.

Philips Brilliance 252B9

  • Οθόνη 25’’ IPS
  • Ανάλυση 1920 x 1080
  • Αναλογία εικόνας 16:10
  • Ρυθμός ανανέωσης εικόνας 60Hz
  • Χρόνος απόκρισης 5ms
  • Αντίθεση 1000:1
  • Φωτεινότητα 300 cd/m²
  • Χρωματική κάλυψη 99% sRGB
  • Υποδοχές 4x USB 3.1 Type-A, 1x USB Type-B, HDMI 1.4, VGA, DVI-D, DisplayPort 1.2, audio out
  • Ηχεία 2 x 2W
  • Τεχνολογίες LowBlue, Flicker-Free, EasyRead, PowerSensor
  • VESA mount 100 x 100mm
  • Διαστάσεις 546 x 541 x 206mm
  • Βάρος 5.09kg

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading