PlayStation 5: Σημαντική μείωση στην αρχική παραγωγή, μάχη για την τιμή

Η πανδημία του κορωνοϊού είναι λογικό να επιφέρει σημαντικές δυσκολίες στις γραμμές μαζικής παραγωγής και στην οικονομική κατάσταση εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη η νέα αναφορά του δικτύου Bloomberg για το PlayStation 5.

Συγκεκριμένα, το άρθρο αναφέρει πως η Sony σκοπεύει να μειώσει αρκετά την πρώτη φουρνιά PS5 που θα είναι διαθέσιμα από το λανσάρισμα στα τέλη Νοεμβρίου έως το τέλος του οικονομικού έτους (Μάρτιος 2021), κάνοντας λόγο για 5-6 εκατ. συσκευές. Το αντίστοιχο νούμερο για το PS4 ήταν 7.5 εκατ. μέσα στο πρώτο δίμηνο διάθεσης του στην αγορά.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία παλεύει να κρατήσει την τιμή σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα (υπολογίζεται στα €499 - €549), διότι το hardware που χρησιμοποιεί είναι ακριβό και ενδεχομένως να προκύψουν ελλείψεις σε διάφορα components λόγω του κορωνοϊού.

Τέλος, το Bloomberg σημειώνει πως η τιμή των PS4 και PS4 Pro αναμένεται ότι θα μειωθεί λίγο πριν την κυκλοφορία του PS5 με σκοπό να ενισχυθούν τα έσοδα από συνδρομές στις υπηρεσίες PS Plus και PS Now.

Πότε θα κυκλοφορήσει το PlayStation 5

Αν δεν προκύψουν προβλήματα στην παραγωγή λόγω του κορωνοϊού, το PlayStation 5 θα είναι διαθέσιμο στην αγορά κατά το Νοέμβριο - Δεκέμβριο του 2020.

PlayStation 5 - Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 
CPU x86-64-AMD Ryzen “Zen 2”
8 Cores / 16 Threads
Variable frequency, up to 3.5 GHz
GPU AMD Radeon RDNA 2-based graphics engine
Ray Tracing Acceleration
Variable frequency, up to 2.23 GHz (10.3 TFLOPS)
System Memory GDDR6 16GB
448GB/s Bandwidth
SSD 825GB
5.5GB/s Read Bandwidth (Raw)
PS5 Game Disc Ultra HD Blu-ray, up to 100GB/disc
Video Out Support of 4K 120Hz TVs, 8K TVs, VRR (specified by HDMI ver.2.1)
Audio “Tempest” 3D AudioTech


Loading