Πότε θα γεννηθεί το πρώτο μωρό στο Διάστημα;

Η γέννηση του πρώτου μωρού εκτός Γης θα αποτελέσει ορόσημο στην ιστορία ολόκληρης της Ανθρωπότητας, καθώς θα σηματοδοτήσει την αρχή ενός εξωγήινου πολιτισμού για το ανθρώπινο είδος. Εκατοντάδες ιδιωτικές εταιρείες διαστήματος ήδη επενδύουν υπέρογκα χρηματικά ποσά, προβλέποντας τη σημαντικότητα του διαστήματος για τη βιωσιμότητα της Γης.

Ο Chris Impey, καθηγητής Αστρονομίας στο University of Arizona σημειώνει ότι οι άνθρωποι θα ξεκινήσουν να ζουν στο διάστημα σε περίπου 30 χρόνια και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η γέννηση του πρώτου μωρού εκτός του πλανήτη μας. Ο κ. Impey υποστηρίζει ότι προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πολιτισμός εκτός Γης πρέπει ο «καινούριος» πληθυσμός να αυξηθεί και για να προκύψει αυτή η αύξηση πρέπει να υφίσταται η βιολογική αναπαραγωγή, πράγμα που σημαίνει η ύπαρξη μωρών.

Η διαβίωση σε έναν διαφορετικό πλανήτη, όπως ο Άρης, αδιαμφισβήτητα θα είναι δύσκολη και εξαιρετικά αγχωτική. Επομένως οι πρώτοι κάτοικοι που θα βρεθούν να περάσουν τη ζωή τους εκεί θα είναι απίθανο να δημιουργήσουν μία οικογένεια τα πρώτα χρόνια.

Ακόμη και όταν οι πρώτοι κάτοικοι εκτός Γης εξοικειωθούν και εγκλιματιστούν στο καινούριο περιβάλλον τους, θα εξακολουθήσουν να παραμένουν πολλά άλυτα ερωτήματα. Καταρχάς, δεν υπάρχει κάποια ενδελεχής έρευνα που να παραθέτει πληροφορίες σχετικά με την εγκυμοσύνη ή την αναπαραγωγή στο διάστημα ή την επιβίωση σε ένα χαμηλής ποσότητας σε οξυγόνο περιβάλλον. Πιθανότατα να εγκυμονούν πολλαπλοί κίνδυνοι για τη ζωή της εγκυμονούσας ή του βρέφους.

Κατά δεύτερον, η περίθαλψη και η ανατροφή ενός μωρού χρειάζεται εξαιρετική προσοχή, καθώς ένα βρέφος τη στιγμή της γέννησης του είναι αρκετά ευάλωτος οργανισμός που χρήζει ασφάλειας, καθαρού περιβάλλοντος, οξυγόνου και άλλων πολλών στοιχείων που θεωρούνται δεδομένα στο περιβάλλον της Γης. Εξ όσων προαναφέρονται, θα χρειαστούν τουλάχιστον μερικές δεκαετίες για να καταστεί εφικτή η ύπαρξη της κανονικής οικογενειακής ζωής.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τις εν λόγω αβεβαιότητες γίνεται σαφές ότι εξαρχής θα δοκιμαστεί η γέννηση ενός μωρού από τη Γη στο Διάστημα και όχι η απευθείας σύλληψη σε ένα εξωγήινο περιβάλλον.

Η SpaceLife Origin, μία start up εταιρεία έχει εκφράσει την επιθυμία της να μεταφέρει μία έγκυο γυναίκα 250 μίλια μακριά για να γεννήσει. Ως όραμα ακούγεται ιδεατό, ωστόσο, σημειώνονται αμέτρητα νομικά, ηθικά και ιατρικά εμπόδια για την υλοποίηση του.

Η Orbital Assembly Corporation, μία άλλη εταιρεία σκοπεύει να δημιουργήσει ένα ξενοδοχείο πολυτελείας, το Voyager Station που θα βρίσκεται γύρω από την τροχιά της γης με τεχνητή βαρύτητα και σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας θα έχει χωρητικότητα για 280 φιλοξενούμενους και για 112 άτομα ως προσωπικό. Ωστόσο, δεν έχουν παράσχει πληροφορίες σχετικά με το κόστος δημιουργίας του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, ούτε με τη δυσκολία περάτωσης του έργου.

Η NASA ανακοίνωσε φέτος στις 12 Απριλίου ότι σκέφτεται να επιτρέψει τη δημιουργία μίας τηλεοπτικής εκπομπής, όπου έχοντας στείλει έναν άνθρωπο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station), θα καταγράφεται η εμπειρία του εκεί για 10 ημέρες. Μάλιστα, αυτή η ιδέα, όπως αναφέρεται, θα μπορούσε να πάρει μία άλλη πορεία αν μετέφεραν ένα πλούσιο ζευγάρι για μακροχρόνια διαμονή προκειμένου να γίνει η σύλληψη ενός βρέφους και εν συνεχεία η γέννηση του.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει καμία ένδειξη για σεξουαλική συνεύρεση στο διάστημα. Ωστόσο, με 600 άτομα να έχουν βρεθεί στην τροχιά της γης, συμπεριλαμβανομένου ενός ζευγαριού που κράτησε κρυφό τον γάμο του, ενδεχομένως οι ενδείξεις να είναι λανθασμένες.

Ο καθηγητής, πάντως, εικάζει πως περίπου το 2040 θα γραφτεί στην ιστορία η γέννηση ενός ατόμου εκτός Γης, είτε ως ιθαγενής είτε ως βρέφος σε μία εγκατάσταση κάποιας ιδιωτικής “αποικίας”, και τότε θα έχουμε τον πρώτο αληθινό πολίτη του γαλαξία.

Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading