Πρέπει να δεις τα ανθρωποειδή ρομπότ που ετοιμάζει η κινέζικη Exrobots [Video]

Ένα video διάρκειας 20 δευτερολέπτων από το εσωτερικό ενός κινεζικού εργοστασίου παραγωγής ανθρωποειδών ρομπότ έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δείχνει μια σειρά από εξαιρετικά ρεαλιστικής εμφάνισης, μερικώς δερματοποιημένα ανθρωποειδή υπό κατασκευή. Το video, που ανέβασε ο χρήστης "meimei4515", δεν έχει καμία πιστοποίηση, αλλά δείχνει αρκετά κινούμενα ανδροειδή με μαλλιά και δέρμα που μοιάζουν με ανθρώπινα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν με ρομπότ.

Υπάρχουν σειρές από χαριτωμένες γυναίκες cyborg, ασώματα κεφάλια σε βάσεις, πλήρως ανθρωπόμορφοι τύποι παρουσιαστών που φορούν πουκάμισα και παντελόνια, και ένα σουρεαλιστικό δέντρο από ανθρωποειδή χέρια, που λυγίζουν και στριφογυρίζουν συντονισμένα τα χέρια τους. Μοιάζει γενικά με μια πιο χοντροκομμένη εκδοχή των εργαστηρίων στην τηλεοπτική σειρά Westworld.

Όποιος τράβηξε το video λέει κάτι στα κινέζικα στην αρχή, το οποίο μεταφράζεται περίπου ως "πριν από αυτό, οι εργαζόμενοι είχαν ήδη ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή". Όπως αποδεικνύεται, το δέντρο με τα χέρια είχε παρουσιαστεί και στο παρελθόν από την κινεζική εταιρεία ExRobots. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, κατασκευάζει "αποτελεσματικές και φιλικές υπηρεσίες έξυπνης ξενάγησης για κυβερνητικές υπηρεσίες, ιατρικά ιδρύματα και βιομηχανίες λιανικής πώλησης υπηρεσιών".

Για να επιδεικνύει τα προϊόντα της, η ExRobots διαθέτει ένα "Ex Future Science and Technology Museum" στην πόλη Dalian, το οποίο μας φαίνεται κάπως σαν μια ρομποτική εκδοχή του μουσείου κέρινων ομοιωμάτων της Madame Tussaud, με τους Einstein και Edison μεταξύ των animatronic χαρακτήρων στο χώρο.

Το μουσείο επιτρέπει στους επισκέπτες να καθοδηγήσουν ένα ανθρωποειδές κεφάλι με τις δικές τους εκφράσεις του προσώπου τους χρησιμοποιώντας την καταγραφή κίνησης, και υπάρχει ένα περιστρεφόμενο βάθρο στο οποίο μπορείτε να σταθείτε για τρία λεπτά για να σαρώσετε τρισδιάστατα, και μετά από αυτό μπορεί να υπάρχει κάποιου είδους εγκατάσταση για την τρισδιάστατη εκτύπωση τμημάτων του σώματος, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο από το China Global Television Network. Η ιδέα είναι να επιδειχθεί η ικανότητα της εταιρείας να παράγει προσαρμοσμένες animatronic μασκότ και παρουσιαστές για εταιρικούς πελάτες.

[via]

Loading