Privateer Space: Ο συνιδρυτής της Apple ετοιμάζει τη δική του ιδιωτική πρωτοβουλία για το Διάστημα

Ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak ετοιμάζει κάτι αλλά δεν θέλει να αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες. Ο 71χρονος εσχάτως ανέφερε ότι αναμένεται μια ιδιωτική διαστημική εταιρεία που δεν θα θυμίζει καμία άλλη, σε μία δημοσίευση του στο Twitter.

Η ανάρτησή του συνοδευόταν από ένα μυστηριώδες βίντεο που υποσχόταν πολλά, αλλά παρείχε ελάχιστες πληροφορίες.

Στο βίντεο αναφέρεται:

Μαζί θα πάμε μακριά. Θα κοιτάξουμε ο ένας τον άλλον, θα λύσουμε προβλήματα μαζί. Αυτό δεν είναι αγώνας. Δεν είναι διαγωνισμός ή παιχνίδι. Δεν είμαστε ένα άτομο, μια εταιρεία, ένα έθνος. Είμαστε ένας πλανήτης.
Είμαστε εξερευνητές. Είμαστε ονειροπόλοι, ριψοκίνδυνοι, μηχανικοί. Είμαστε άνθρωποι και είναι στο χέρι μας να συνεργαστούμε για να κάνουμε το σωστό και το καλό. Λοιπόν, εδώ πρέπει να φροντίσουμε τι έχουμε, ώστε η επόμενη γενιά να είναι καλύτερη. Ο ουρανός δεν είναι πλέον το όριο.

Η Privateer Space, όπως ονομάζεται η νέα εταιρεία, είναι παιδί του Wozniak και του παλιού του φίλου και συνεργάτη Alex Fielding της ρομποτικής εταιρείας Ripcord. Ο Fielding είναι επίσης πρώην μηχανικός της Apple.

Παράλληλα, στο βίντεο υπογραμμίζεται ότι η Privateer Space «εργάζεται για να διατηρήσει τον χώρο ασφαλή και προσβάσιμο σε όλη την ανθρωπότητα», που μας επιτρέπει να κάνουμε κάποιες εικασίες σχετικά με το νέο εγχείρημα, το οποίο θα μπορούσε να προσανατολίζεται στον καθαρισμό όλων εκείνων των διαστημικών σκουπιδιών που περιφέρονται αυτήν τη στιγμή σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Ενδεχομένως η μεγάλη αποκάλυψη να γίνει στο συνέδριο AMOS Tech 2021, το οποίο θα διαρκέσει από τις 14 έως τις 17 Σεπτεμβρίου στο Μάουι της Χαβάη.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading