Πρώτα στοιχεία για τα νέα Apple M3 chipsets

Η Apple ετοιμάζεται πυρετωδώς για το συνέδριο WWDC 2023 (5-9 Ιουνίου 2023) όπου αναμένονται όλες οι εξελίξεις που αφορούν κυρίως τα λειτουργικά συστήματα της, αλλά πιθανότατα θα δούμε και τους νέους επεξεργαστές Apple Silicon που θα τοποθετηθούν σε MacBooks στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του δικτύου Bloomberg, η εταιρεία βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης των δοκιμών για τα M3 chipsets και αποκαλύπτει ορισμένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Μία από τις εκδόσεις του M3 chipset θα διαθέτει 12-core CPU (6 performance + 6 power efficient), 18-core GPU και 36GB μνήμη RAM, ενώ η κατασκευή τους θα γίνει με αρχιτεκτονική 3nm.

Ακόμη, ο Gurman εκτιμά ότι οι M3 Pro και M3 Max θα διαθέτουν πιθανότατα 14-core CPU και 40-core GPU, ενώ ο M3 Ultra ίσως διπλασιάσει τα προηγούμενα νούμερα (24-core CPU και 80-core GPU). Προφανώς δεν υπάρχει κάποια επιβεβαίωση από πλευράς Apple, η οποία ευελπιστεί πως τα νέα, ακόμα πιο ισχυρά chipsets θα πείσουν το καταναλωτικό κοινό να αναβαθμίσει τους υπολογιστές του, μιας και το προηγούμενο τρίμηνο καταγράφηκε πτώση 31% στις πωλήσεις.

[via]

Loading