Qualcomm: Διαχωρίζει το brand Snapdragon και αλλάζει ονομασία στα SoC της

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, καθώς η Qualcomm ανακοίνωσε πως προχωρά σε rebranding των mobile επεξεργαστών της λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση της νέας γενιάς στο Snapdragon Tech Summit που ξεκινά στις 30 Νοεμβρίου 2021.

Η εταιρεία γιορτάζει το γεγονός ότι υπάρχουν περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές με επεξεργαστή Snapdragon στον κόσμο και παράλληλα σημειώνει πως το νέο flagship SoC θα ονομάζεται Snapdragon 8 Gen1 αντί για Snapdragon 898 που περιμέναμε μέχρι πρότινος.

Ίσως παρατηρήσατε ότι δεν υπάρχει πλέον η λέξη “Qualcomm” μπροστά από την επίσημη ονομασία του επεξεργαστή. Η εταιρεία αποφάσισε να διαχωρίσει τα brands “Qualcomm” και “Snapdragon”, ενώ παράλληλα απέσυρε και τη λέξη “5G” διότι πλέον θεωρείται κάτι δεδομένο για τα νέας γενιάς SoCs.

Λογικά θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική για τις ονομασίες και των υπόλοιπων σειρών, αλλά για την ώρα δεν έχει αναφέρει κάτι επίσημο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading